avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NIR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NIR

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. va dau un exemplu: am un produs de 100 lei pret unitar discount 10% separat pe factura. Eu fac nirul cu pretul de 100 lei si separat evidentiez discountul. cineva mi-a spus sa fac nirul cu discountul inclus in pret adica 90 lei. cum este corect?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:26, 29 Iunie 2012
Corecte consider ca sunt ambele variante, pentru ca legea contabilitatii admite ambele variante. Avand in vedere faptul ca pretul de vanzare,(daca este vorba de marfa), sau de consum(daca este vorba de materiale consumabile), va fi cel care reflecta cheltuiala cu achizitia, eu recomand inregistrarea la pretul de 90 lei. Controalele fiscului mi-au dat dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

disc. comercial denisa2011 denisa2011 Din cate stiu disc comercial scade automat pretul de achizitie exemplu: pret unitar 14.25 lei disc comercial -12% pe nir nu ar fi trebuit trecut pretul ... (vezi toată discuția)
Discount pe bonul fiscal roxanicam roxanicam 1. am un produs inreg pe nir la pret de vanzare cu 500lei, la vanzare produsul se vinde cu 450 lei deoarece se negociaza, clientul nu doreste factura vrea bon ... (vezi toată discuția)
Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)