avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... somaj de la firma in insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

somaj de la firma in insolventa?

Bun ziua, va rog sa-mi spuneti, daca o firma intra in insolventa cu reorganizare este posibil si legal sa ofere angajatilor cu restante mari la salarii( peste 11 luni) doar posibilitatea sa semneze un alt contract, nou, cu o firma nou infiintata cu acelasi nume si aceasi adresa? De ce nu vor sa trimita angajatii in somaj? Au in aceasta situatie angajatii drept la somaj? Cum se poate obtine acest drept daca angjatorul refuza? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tiger81111 , utilizator 23:21, 18 August 2012
Sunt oarecum in aceeasi situatie, insa "doar" de doua luni nu am mai primit nici un ban.
Firma a fost declarata in insolventa pe 27.07.2012 , ne-au trimis doar o instiintare in legatura cu masa credala si in rest nimic.
Pot sa ne tina "incurcati" cu netrimiterea deciziilor de desfacere a CIM cu care sa ne putem porni somajul ?
Cu articol din L85/2006 ii putem determina sa ne dea deciziile?
Va rog din suflet da-ti-mi un raspuns caci si eu si sotia lucram la aceasta firma .....
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligațiile lichidatorului judiciar față de salariații unei firme care a depus cerere pentru intrarea în faliment prin procedura simplificată? cyan cyan In cazul falimentului angajatorului salariatii trebuie sa depuna cerere pentru inscrierea la masa credala sau sunt inscrisi din oficiu de catre lichidatorul ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez banii de la o firma aflata in insolventa? Cristina152 Cristina152 am facut contract cu o firma care a cazat lucratorii pt o perioada la pensiunea mea, banii urmand sa-i plateasca la sfarsitul perioadei cazarii. Problema e ca ... (vezi toată discuția)