avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenda garda de mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenda garda de mediu

am luat o amenda de la garda de mediu si as vrea sa imi spuneti daca pot face contestatie pe motiv ca pe procesul verbal,comisarul nu mi-a dat posibilitatea sa platesc in 48 ore jumatate din amenda,totusi sunt 3000 ron.
Trebuie sa verificati daca amenda contraventionala pentru sanctiunea aplicata poate fi achitata jumatate in termen de 48 de ore. Verificati in temeiul carei prevederi legale a fost acordata amenda contraventionala, trebuie sa scrie in procesul verbal de sanctiune.
In actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie sa fie mentionata in mod expres.
amenda este luata in baza hg 856 art.2 si sanctionata de aceeasi lege la art.9
Conform art. 16 din O.G. nr. 2 / 2001 procesul-verbal de constatare a contraventiei cuprinde pe langa celelalte elemente obligatorii si posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate.
Am citit H.G. nr. 856 din 2002 si nu este prevazuta o astfel de posiblitate.
Nu cunosc bine legea,dar intreb.Daca in urma unui control,pe baza p.v. de constatare mi s-a intocmit p.v.de contraventie cu amenda,dar p.v de constatare nu este semnat de toate persoanele care au facut control si este alta HG in baza careia s=a dat amenda,am vreo motivatie de contestatie.Bine,am inteles ca am dreptul la contestatie,dar intrebarea este daca am motiv?Si inca ceva,conform legii,comisarii garzii de mediu trebuie sa vina in control minim doi comisari,dar eu am fost controlat de 1 comisar din garda de mediu si 1 referent din cadrul administratiei fondului de mediu.Si mai este ceva,in urma controlului nu au completat registrul unic de control,este normal sa nu completeze?Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2012
pandiseba, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema valabilitate proces verbal de contraventie Adrian Cucos Adrian Cucos Am fost controlat de comisarii de la protectia consumatorilor si am fost amendat, zic eu abuziv, cu 3000lei, fara sa mi se ofere posibilitatea sa platesc ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv nemespetrica nemespetrica Am fost sanctionat cu retinerea talonului pt neomolagarea instalatie pe gpl cu 480 d lei, in procesl verbal nu scrie daca pot plati si pe jumatate in 48 de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal santionare neacodare de prioritate pietoni - nulitate absoluta allexs96 allexs96 Buna seara si bine v-am gasit ( fiind nou pe acest forum ), multumesc pentru initiativa. Va scriu in acest moment fiind intr-o situatie ingrata pentru mine, ... (vezi toată discuția)