avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cumparare actiuni din cadrul UE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cumparare actiuni din cadrul UE

O societate comerciala romaneasca(X) avand actionari 3 persoane fizice de nationalitate maghiara(UNGARIA),vrea sa cumpere(SOCIETATAEA X) actiuni de la societati din tarile UE ,cum se procedeaza din punct de vedere al achizitiei ,al impozitari si ce alte impuneri mai sunt necesare.

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 14:49, 7 Ianuarie 2009
Societatea poate cumpara actiuni la societati din UE cu respectarea legislatiei statului unde sunt inregistrate aceste societati.

Din punct de vedere al achizitiei veti respecta procedura impusa de legea statului in care societatea la care cumparati actiuni isi are sediul social.

Societatea din Romania va plati impozit pe veniturile rezultate din dividendele primite - depinde si de conventiile privind evitarea dublei impuneri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante partener+cumparare actiuni din afara ue monicabuhus monicabuhus am emis o factura si am incasat suma cu BO pe care aveam trecut nr.fact.,programul contabil nu a permis inreg.pe nr.de fact si am inreg.in ordinea vechimii,iar ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii catre societati din ue si non-ue new29obe new29obe Buna ziua.Incerc sa fiu succint.Am facut un site si vreau sa caut firme ce vor sa cumpere publicitate la mine pe site.Ele pot fi atat din UE cat si non-UE.Ma ... (vezi toată discuția)
Amanare plata dividende laviniadinu laviniadinu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema fiscala: - actionarii unei societatii comerciala care inregistreaza profit in anul ... (vezi toată discuția)