avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... partile comune la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

partile comune la bloc

buna ziua...locuiesc intr-un bloc de nefamilisti..,,garsoniere,,de 24 m...cu multe coloane verticale de caldura...si apa...fiecare deservind cate 10 ,,garsoniere,,deci 10 proprietari.Am divergente cu presedintele de asociatie care a repartizat o cheltuiala la una din coloane de caldura pe toti proprietarii...86 la numar,deci si cei care nu sunt deserviti de acea coloana.Acest fel de bloc se pare ca nu prea este ,,,cuprins,,in lege...nu exista carte tehnica,nu exista un proces verbal cu vreo hotarare in acest sens.Am locuit si la alte locatii in oras...practica este urmatoarea...plata interventiilor la coloane verticale intra doar la cei care sunt deserviti de acea coloana.....multi nu stiu....ce vor zice cei care anterior au facut reparatii pe coloane pe cheltuiala lor...adica strict cei ce sunt deserviti de acea coloana....multumesc,astept o parere!
Cel mai recent răspuns: aurel462 , utilizator 22:34, 1 Iulie 2012
Modul cum se repartizeaza cheltuielile pentru reparatii tine de organizarea fiecarei asociatii.

In lege se spune numai faptul ca proprietarii platesc aceaste cheltuieli pe cota-parte indiviza. Nu se specifica care proprietari.
Asadar, sunt unele asociatii care impart cheltuielile acestea tuturor proprietarilor si...alte asociatii unde ele se repartizeaza numai proprietarilor afectati.

Important este ca acest mod de repartizare sa fie consecvent si aplicat in toate situatiile.
multumesc ....tocmai asta e....inconsecventa....prin decembrie aceeasi coloana....a fost schimbata jumatate pe cheltuiala celor afectati,iar in ianuarie cealalta jumatate repartizata tuturor,suma fiind relativ mica(aprox 4 lei),multi nu stiu,poate nici nu au citit desfasuratorul listei...oricum a costat aproape dublu,aici intrand si taxele.Trebuia sa existe un proces verbal in acest sens,al adunarii generale?
Da, AG poate hotari asupra modului cum se repartizeza aceste cheltuieli si in practica sa se procedeze ca atare, consecvent.
Dar se poate decide si in comitetul executiv, numai ca decizia trebuie respectata cu consecventa.
da...tocmai asta e...eu sunt in comitetul executiv....nu exista un proces verbal al AG,mai nou sau mai vechi,sau o decizie a comitetului.Am avut discutii aprinse cu presedintele si celalalt membru ca nu urmeaza calea pe care s-a mers pana acum..si care se practica in tot orasul.adica sa-si repare si sa suporte cheltuiala doar cei afectati pe coloane verticle.Am suspiciuni in privinta presedintelui,ultima manopera fiind facuta de un,,colaborator,,apropiat lui.Ce decizii poate lua o adunare generala initiata de orice locatar cu 20 la suta participare?Suntem un bloc,o asociatie vai de capul nostru...cu o,, gaura,,de la fostul administrator de peste 800 milioane,deja am platit 160 mil....si urmeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informație DumitruParaschiv DumitruParaschiv Cheltuielile efectuate pentru o desfundare de coloană sunt repartizate la toate apartamentele din bloc, s au numai la apartamentele care ... (vezi toată discuția)
Coloana apa calda/rece proprietate comuna sau nu ? bogdanro2005 bogdanro2005 Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta macar cu niste sfaturi. Sunt membru a unei asociatii de proprietari din bucuresti . Trebuie schimbata intreaga coloana de ... (vezi toată discuția)
Legea asociatiilor de proprietari iordana1900 iordana1900 Legea Asociatiilor de proprietari Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: suntem un bloc de 8 etaje, iar pe fiecare ... (vezi toată discuția)