avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim pe perioada determinata

un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 30 Octombrie 2012
Deci la CIM pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata (de ex. data de 11.07.), e clar, insa in cazul

incetarii CIM prin acordul partilor, inainte de termenul de expirare de drept al CIM pe durata det. (de ex. cu data de 01.07),

dispozitia de incetare a CIM se face cu data de 12.07, ultima zi lucrata fiind 11.07 ?
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

Asadar, daca partile convin ca data de 11.07.2012 sa fie data incetarii raportului de munca, atunci aceasta este data incetarii si nu data de 12.07.2012.
Ziua inceperii CIM si ziua incetarii acestuia sunt zile pontate la angajator ca lucrate?

Daca expirarea de drept a CIM este in 11 a lunii, cu aceasta data se face desfacerea CIM / transmiterea in Revisal si aceasta data e si ultima zi lucrata (ce se trece pe dispozitia de incetare?
Da, desigur. Sunt pontate ca zile lucrate.
Transmiterea incetarii c.i.m se face in aceeasi zi in Revisal.
Nu exista niciun text de lege care sa prevada ce fel de zi este data incetarii raportului de munca .. in cazul c.i.m. incheiate pe durata determinata, art.56 alin.1 lit.i C.mun. prevede expres care este data incetarii c.i.m. - data expirarii duratei pentru care a fost incheiat acel c.i.m.

Alte discuții în legătură

Nelamurire incetare contract Daliborka Daliborka Buna ziua, am o nelamurire daca am un angajat pe perioada determinata 01.05.14-01.11.14, in revisal operez incetare cim 55i cu 02.11? sau cu 01.11? Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)