avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim pe perioada determinata

un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 30 Octombrie 2012
De la ITM mi-au comunicat azi telefonic faptul ca in data incetarii CIM (cu data X, ultima zi lucrata fiind Y) raporturile de munca sunt sistate si angajatul nu mai apare pe statul de plata. Prin urmare, X nu e zi pontata...

De aceea, are logica faptul ca - pentru continuitate - se face desfacerea dintr-o parte si angajarea in alta parte cu aceeasi data... M-am lamurit intr-un final. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
Amelia Muntean, utilizator
Sustinerea ITM-ului respectiv nu are baza legala .. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus - unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
Oricum, nu se poate introduce in Revisal incetarea contractului cu data de 12.10, atata vreme cat contractul incheiat pe perioada determinata expira in 11.10.2012. Am incercat acum cateva luni si am vazut ca nu pot opera in sensul ca programul Revisal nu permite incetarea raporturilor de munca dupa data expirarii CIM. Din fericire, incercam sa introduc o incetare de sambata in ziua de vineri, asa ca am putut modifica data incetarii.
Este corect, la data de 12.10 c.i.m. era deja incetat de drept c.i.m. si nici nu avea cum sa se mai opereze inca odata incetarea ...
Deci daca expira in data X (CIM pe per. det.), desfacerea se face cu data X.

Insa pe formularul de dispozitie de incetare CIM folosit la firma am observat 'CIM inceteaza cu data X, ultima zi lucrata fiind Y'. Nu e o neconcordanta? Ati mai intalnit acest aspect?

Dupa mine, as mentiona 'CIM se desface cu data X, ultima zi lucrata fiind tot X'. Nu ar fi corect astfel?

Alte discuții în legătură

Nelamurire incetare contract Daliborka Daliborka Buna ziua, am o nelamurire daca am un angajat pe perioada determinata 01.05.14-01.11.14, in revisal operez incetare cim 55i cu 02.11? sau cu 01.11? Eu stiu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)