avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama vitrega are dreptul la casa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama vitrega are dreptul la casa ?

Buna ziua,

Am nevoie de opiniile dvs in urmatoarea problema.
Mama vitrega a tatalui meu/ bunica mea, in urma unui conflict si influientata de rudele ei, s-a hotarat sa se mute la rudele ei dupa ce a trait impreuna cu parintii mei 32 de ani. Bunicul a murit cu vreo 10 ani in urma. Rudele bunicii (nepotii si cumnata bunicii) ameninta ca vor lua casa tatalui meu.
Bunica are dreptul la casa ? tinand cont ca aceasta casa a fost construita inainte ca ea sa se casatoreasca cu bunicul (fiind ce-a de-a doua sotie) si ca aceasta casa s-ar putea sa fie trecuta pe numele tatalui si al pe al sorei sale.
Sper ca am fost clara.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 20:09, 2 Iulie 2012
nu, nu au dreptul, deoarece casa fiind construita/dobandita de bunicul inaintea casatoriei cu bunica este bun propriu. Bunica are drepturi (in cuantumul stabilit de lege) doar ca sotie supravietuitoare daca a fost casatorita legal cu bunicul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
cassy, utilizator
Multumesc pentru raspuns !

Da, bunica este casatorita legal cu bunicul.
Asta inseamna ca are dreptul la alte bunuri, nu ?

Iar daca tatal, sa zicem, ca n-ar fi mostenotorul , ci bunicul sa fii pus casa pe numele bunicii, tatal meu are avea totusi drept la casa ca fiu ?
Nu au gasit actul casei, dar la primarie tatal plateste impozitul casei, pe numele sau.
daca bunica era casatorita legal cu bunicul la data mortii bunicului casa revine mostenitorilor sai respectiv copiilor dansului (tatalui dvs in calitate de fiu si surorii lui in calitate de fiica) si bunicii (a doua sotie) in calitate de sotie supravietuitoare conform cotelor legale. Nu au drept la aceasta mostenire rudele bunicii dvs.
daca tatal dvs a instrainat casa cuiva in timpul vietii sale, acest imobil nu mai intra in masa succesorala.
Trebuie sa faceti succesiunea dupa bunic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi raspundeti symo75 symo75 Buna ziua.Sunem 4 frati,fiecare casatoriti cu copii la casele lor,mai putin sora cea mica care locuieste in casa mamei mele care este locuinta de stat.Acum 3-4 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, numele meu este cristina. in acest moment mama mea ... ZCristina33 ZCristina33 Buna seara, numele meu este Cristina. In acest moment mama mea este ff bolnava la spital. In cazul in care mama decedeaza, asi dori sa stiu ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unei case ancabrasov ancabrasov Buna ziua. Bunicul meu bun din partea mamei s-a recasatorit dupa decesul bunicii mele si a construit o casa cu noua lui sotie,ei doi nu au mai avut copii decat ... (vezi toată discuția)