avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... degradarea locuintei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

degradarea locuintei

In urma unor lucrari de extindere a retelei de canalizare , prin tasarea santului in care au fost introduse tevile , mi s-au fisurat peretii locuintei , mai ales pe la colturi , dat fiind ca locuinta mea are perete la strada . Locuinta mea se afla in orasul Macin jud. Tulcea si am aflat ca in zona sunt soluri loessoide ( soluri sensibile la umezeala ) .
Cei de la asigurare mi-au spus ca nu e treaba lor pentru crapaturile aparute in pereti in urma tasarii strazii si ca trebuie sa dau in judecata firma care a ezecutat lucrarea .
Intrebarea mea este daca exista vreun act normativ sau vreo norma care sa reglementeze executarea lucrarilor in apropierea caselor de locuit si distanta minima la care poate fi folosita operatia de tasare ( cu acea talpa mecanica) fata de spatiile de locuit .

Alte discuții în legătură

Crapaturi, fisuri pereti si tavan dupa lucrari stradale hoina hoina buna ziua,dupa lucrari strazi din zona am observat diverse crapaturi /fisuri ce au aparut si apar la casa ait la pereti cit si la tavan,lucraile sint de circa ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)
Chirias vs. proprietar amk1243 amk1243 Buna ziua. Sunt 3 apartamente in imobil si unul din cele 3 este locuit de chirias la stat. Restul de 2 sunt proprietate. Actualul chirias a si plecat ( ... (vezi toată discuția)