avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... buna ziua
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

buna ziua

am si eu o intrebare ca sa investesti o hotarare judecatoreasca trebuie intai sa legalizezi hotararea respectiva si dupaia sa o depui pentru investire?si trebuie sa mergi personal deoarece eu nu pot merge decat seara iar la ora aia numai este nimeni daca trimit pe altcineva in locul meu imi primeste actele,si ce acte sunt necesare pentru investire,va multumesc
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:02, 30 Iunie 2012
pai ,va trebuie o taxa de timbru de 2 lei,pentru aplicarea mentiunii definitive si o taxa de 4 lei pentru investire si 2 timbre judiciare de 0,3 lei..Faceti o cerere si impreuna cu sentinta pe care trebuie sa o investiti o piteti trimite si prin posta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
Mariana D. , Avocat
si unde se plateste aceasta taxa de timbru?si am inteles ca trebuie atasta si chitanta ca am platit taxa,dar nu trebuie legalizata inainte hotararea?si dupa acea cum se procedeaza ma duc eu dupa ea dupa ce o investeste si in cat timp o investeste,?
taxa de timbru se plateste la 'taxe si impozite locale', timbrul judiciar la posta. cu chitanta si cu timbrele, alaturi de o copie xerox dupa hotarare faceti o cerere prin care cereti deodata legalizarea si investirea cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez cheltuieli de judecata ? carmenspata carmenspata Buna ziua Domnule avocat.am si eu o intrebare la dumneavoastra.Am cistigat un proces pentru pensie de intretinere,mi sa achitat pensia de intretinere,dar ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie mony mony Stie cineva sa-mi spuna care sunt toate taxele pentru legalizarea si investirea cu formula executorie a unei sentinte civile irevocabile prin care s-a admis ... (vezi toată discuția)
Investire ordonanta presidentiala pt somatie OANA GORAN OANA GORAN daca fac cerere de investire a ordonanatei presid . pt somatia de plata , trimit cererea la judecatoria care a emis ordonanta, platesc taxa de 4 lei + timbru ... (vezi toată discuția)