avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare tva din ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare tva din ue

sunt cetatean moldovean deci non ue si doresc sa fac cumparaturi din germania unde am gasit conceptul de tax-free la unele magazine.
cum reusesc sa recuperez tva-ul si daca exista o limita la cumparaturi?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:06, 1 Iulie 2012
Recuperarea TVA se face in interiorul UE si e valabila pentru persoane juridice inscrise ca platitoare de TVA.

Deci nu e cazul dvs.
nu cred ca ne referim la acelasi lucru. eu despre asta vorbesc:
[ link extern ] /
Returnarea TVA-ului o puteti face la oficii speciale care se gasesc la punctele vamale. Stiu totusi ca trebuie sa depaseasca un anumit cuantum pentru returnare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetean moldovean mariai mariai Buna ziua, Pot sa angajez un cetatean moldovean care are carte de rezidenta pentru membrii de familie? Cartea de rezidenta are valabilitate 5 ani. Daca pot ... (vezi toată discuția)
Taxe import china calin andrei calin andrei Buna ziua, Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva din spatiul intra-comunitar - laptop savc0102 savc0102 Doresc sa achizitionez un laptop (are anumite caracteristici pe care nu le-am putut gasi la vanzatori din Romania) din Germania pe care sa il folosesc in ... (vezi toată discuția)