avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma noua, declaratia 010 (help)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma noua, declaratia 010 (help)

Buna ziua,

Am infiintat de curand un SRL-D si am intrebat la Adm.financiara ce sa depun si mi-a zis 010 si 100 si sa angajez 2 persoane in 60 de zile deoarece sunt trecuta la microintreprindere.
Atunci am specificat ca noi nu o sa avem activitate in urmatoarele luni si nu avem nevoie de angajati. Si a zis ca daca depun 010 se modifica si nu mai e nevoie.
Ma lamuriti si pe mine va rog, eu stiu ca 010 este sa te inregistrezi in scopul de plata de tva sau sa te scoti de la plata tva, dar ce legatura are cu personalul? Daca ma bag ca platitor de tva se modifica statutul, adica nu o sa mai fiu microintreprindere? Sau cum e ca eu chiar nu mai inteleg.

Va multumesc, o zi buna.
Cel mai recent răspuns: ElenaComanescu , utilizator 15:28, 14 Februarie 2013
Herra_ a scris:

Da, schimbati vectorul de la micro la imp.profit, cu ajutorul dcl.010. (fara anexe)-cumparati si registru fiscal. Da, trebuie sa depuneti declaratia 100 privind impozitul pe profit (sau micro...depinde ce sunteti) , pana in 25.07.2006, pentru trimestrul II 2012. Cu 0 daca nu aveti activitate. Cu placere. 1. Opis dosar platitor TVA
2. Cerere 098
3. Anexele A2
4. Rezolutia
5. Constatator initial( de la infiintare)
6. Constatator de zi (la zi, nu mai vechi de 30 zile)
7. Contract chirie/comodat
8. Extras CF
9. CUI
10. CI administrator
11. CI asociat
12. Declaratie privind activitatile desfasurate, conform certificate constatatoare (daca avetii numai sediu, activ,de birou...vedeti ce scrie in c.constatator)

*pentru a deveni platitor TVA trebuie sa desfasurati activitate. Este una dintre conditiile impuse de lege. Altfel, va veti pierde calitatea de platitor TVA si munciti degeaba pentru acest dosar...


Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu link-ul, referitor la Anexa Nr.2, nu stiu de unde sa o iau ca pe site-ul anaf nu o gasesc la formulare.
Si constatatoarele de unde le scot?

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 anny24 anny24 Am un SRL neplatitor de TVA din 15.11.2006. In noiembrie 2006 l-am bagat pe microintreprindere cu 1 salariat (contributii + impozit pe venitul ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)