avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuirea unui angajat cu CIM suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuirea unui angajat cu CIM suspendat

Conform Art. 83 a) din codul muncii CIM poate fi incheiat pe perioada determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii CIM, cu exceptia situatiei de participare la greva.
In cazul unui concediu medical, care nu stim pe ce perioada va fi eliberat pentru ca asta depinde de starea de sanatate a salariatului, pe ce perioada facem angajarea celui care ii tine locul?
Sau daca un angajat aflat in concediu de crestere copil doreste sa revina mai devreme de perioada stabilita initial, cum procedam cu angajatul pe perioada determinata ce il inlocuieste?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:53, 1 Iulie 2012
C.i.m. incheiat pe o durata determinata i se poate prelungit durata ..

De exemplu, in cazul concediului medical asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.

Asadar, se poate afla durata acestuia .. iar in caz de prelungire a duratei concediului medical se poate prelungi si durata c.i.m.
Monica D a scris:

.
In cazul unui concediu medical, care nu stim pe ce perioada va fi eliberat pentru ca asta depinde de starea de sanatate a salariatului, pe ce perioada facem angajarea celui care ii tine locul?
Sau daca un angajat aflat in concediu de crestere copil doreste sa revina mai devreme de perioada stabilita initial, cum procedam cu angajatul pe perioada determinata ce il inlocuieste?



1.Intocmiti un cim determinat initial pe perioada de suspendare aferenta primului concediu medical,pt. ca veti cunoaste exact durata acestuia,angajatul bolnav avand obilgatia sa va anunte asupra aparitiei starii de itm in termen de 24 de ore de la eliberarea cm.
Ulterior, daca starea de incapacitate temporara de munca persista ,ceea ce determina eliberarea unor noi cm,veti intocmi acte aditionale de prelungire a perioadei contractului initial cu perioadele aferente cuprinse in certificatele medicale respective.

2.Pentru a doua situatie,daca aveti un post vacant fie ii puteti oferi un alt loc de munca temporarului ,iar daca nu aveti aceasta posibilitate,ii incetati cim-ul cu data revenirii in activitate a titularului de post.
Mai intai va trebui ca in cf. cu cererea depusa de angajatul titular de post care solicita reinceperea activitatii inainte de termenul stabilit initial,sa intocmiti act aditional de modificare a perioadei cim-ului temporarului,in sensul diminuarii acestei perioade cu indicarea datei de revenire anticipata a titularului ca data de incetare a cim-ului determinat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim durata determinata inceteaza la intoarcerea in functie a fostului angajat ? ancristida ancristida Buna ziua, Va rog, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt in prezent angajata cu CIM pe durata determinata pentru înlocuirea unei salariate cu contract ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal coroscrinela coroscrinela buna,am si eu o nelamurire.am cm pe per.determinata din data de 16 06 2014 pana in data de 15 09 2014.in data de 1 07 2014 am aflat ca sunt insarcinata,am mers ... (vezi toată discuția)
Posibilitate prelungire contract durata determinata - salariata insarcinata geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, Sunt salariata a unei corporatii cu contract initial pe perioada nedeterminata. In luna iunie 2012 am semnat un acord de incetare a contractului ... (vezi toată discuția)