avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Sora mamei vrea sa faca succesiune dupa bunici. Mama e decedata, iar noi suntem mostenitorii. Putem face un act notarial prin care sa renuntam la partea noastra? Sau trebuie mai intai declarata mama mostenitoare prin succesiune si apoi facuta succesiunea pentru mama si apoi renuntat in favoarea matusii?
Se face mai intai succesiunea dupa mama, pentru a se arata care sunt mostenitorii mamei, deci cine o reprezinta, si apoi voi veniti la succesiunea bunicilor, la care nu puteti renunta in favoarea matusii, ori acceptati si apoi donati/vindeti matusii sau renuntati la succesiune pur si simplu.

>Sora mamei vrea sa faca succesiune dupa bunici. Mama e decedata, iar noi suntem mostenitorii. Putem face un act notarial prin care sa renuntam la partea noastra? Sau trebuie mai intai declarata mama mostenitoare prin succesiune si apoi facuta succesiunea pentru mama si apoi renuntat in favoarea matusii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Succesiune si renuntare la succesiune paulanca paulanca Bunà ziua, Tatàl meu a decedat in luna februarie, mosteitori legali sunt mama mea (sotia defunctului) si eu unicul copil, precizez cà am o doar sorà numai ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face succesiunea? gyulia22 gyulia22 Bunica decedata, sora mamei(fara sot ) impreuna cu singurii cei doi copii decedati, fratele mamei cu renuntare expressa la succesiunea mamei, mama singura ... (vezi toată discuția)