avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intrebare - teren care nu a fost scos din circuitul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intrebare - teren care nu a fost scos din circuitul civil

ce inseamna teren care nu a fost scos din circuitul civil din moment ce zona a fost demolata dar apartinea statului fiind casa nationalizata
Cel mai recent răspuns: adryan245 , utilizator 21:20, 1 Iulie 2012
Bunuri aflate in circuitul civil si bunuri scoase din circuitul civil
Aceasta clasificare a bunurilor are drept criteriu regimul circulatiei lor juridice; masura in care acestea sunt sau nu alienabile si conditiile in care se poate realiza instrainarea lor.
Bunurile aflate in circuitul civil sunt bunurile care pot fi dobandite sau instrainate liber. Intre acestea, o anumita categorie de bunuri pot fi dobandite si instrainate numai cu respectarea anumitor conditii expres prevazute de lege.
De exemplu, exista restrictii legale la dobandirea si instrainarea armelor si munitiilor, bunurilor aflate in patrimoniul cultural national, a unor medicamente si substante toxice etc.
Bunurile scoase din circuitul civil sunt cele care nu pot forma obiect al unui act juridic civil. In aceasta categorie intra bunurile aflate in domeniul public al statului si unitatilor administrativ-teritoriale.
acest teren despre care vreau informatii juridice face parte dintr-o parcela cu mai multi propietari care au fost expropriati prin decret prezidential in 1988.unele din aceste parcele au fost revendicate de fostii propietari iar acest teren este dat de comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de propietate asupra terenurilor a municipiului bucuresti altor persoane .
din acte aflam ca acest teren s-a aflat si se afla in circuitul civil putant fi instrainat oricand si oricui cu respectarea dispoziitiilor codului civil.ESTE LEGAL?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circuitul civil getuta getuta Imi puteti spune in ce situatii, un imobil este scos din circuitul civil ? (vezi toată discuția)
Arbaleta cristiangheorghe cristiangheorghe Doresc sa imi construiesc singur o arbaleta. M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a fi in legalitate. Modelul pe care doresc sa il construiec este unul mic ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)