avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere de droguri pt consum propriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere de droguri pt consum propriu

Buna seara, in urma cu 2 seri am fost prins impreuna cu niste prieteni cu un joint in care nu era mai mult de un sfert de gram de marijuanna, pentru consum ( ne-au prins cand fumam din el ). Pe mine m-a luat ca invinuit, iar pe un prieten de'al meu ca martor, pe ceilalti lasandu-i sa plece. Am vorbit cu ei, mi s-a spus ca fiind la prima abatere, o sa primesc cel mult o amenda administrativa si o sa mai fiu chemat pe la sectie. Am inteles ca o sa primesc si o scrisoare acasa sa fiu chemat nu am inteles unde, si as vrea sa imi spuneti dumnevoastra daca puteti si un apel telefonic in care la fel sa fiu chemat undeva. Nu prea am inteles pentru ce e scrisoarea, pentru ce e telefonul ? Banuiesc ca nu au ambele acelasi rol. Am mai inteles din spusele jandarmilor ca o sa ma audieze un procuror care o sa mai imi puna niste intrebari. Eu am treaba cu DICOTUL acum ? Adica eu o sa primesc scrisoare/citatie de la DICOT ?
Sunt foarte nelamurit, cam in cat timp ar trebuii sa soseasca citatia? Sa ma astept ca va ajunge in curand sau poate venii si peste 3luni ?
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
strauss, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 17:25, 17 Iulie 2012
in mod cert vi s-a facut dosar penal. luati legatura cu un avocat :(
Am si eu un cunostinta care a fost prins. Lui i s-a facut un flagrant. A cumparat de la unu mai multe joint-uri pentru a le da mai departe. Ceva mai rau ca tine dupa parerea mea. A umblat prin tribunalevreo 2-3 ani, dar a "scapat" pana la urma. Bineinteles cu dosar penal. De libertate nu cred ca tre sa iti faci griji, ci doar de cazier. Multa bafta!
Este f important ce anume ai declarat ( in scris) . Sa nu afirmi ca le-ai cumparat TU pentru a le imparti cu prietenii. Oferirea,livrarea cu orice titlu..se pedepsesc precum traficul. Strict uzul personal e tolerat si beneficiezi de alta incadrare, mult mai blanda.
Daca era doar pt consum propriu (de preferat sa declari asta) vei primi o amenda administrativa si dosarul nu va ajunge in instanta, deci totul se va termina destul de repede.
In continuare vei fi chemat la politie/parchet pt a mai da declaratii, cel mai probabil, si vei fi chemat ori prin citatie care va veni acasa (nu e vorba despre nicio scrisoare), ori vei fi sunat, care este tot o forma de citare - ti se va specifica locul unde sa te prezinti, data si ora.
Nu avem de unde sa stim cand vei fi citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, acum 1 an am fost prins cu o tigara confectionata ... alexx12333 alexx12333 Buna seara, acum 1 an am fost prins cu o tigara confectionata cu marijuana, am fost la declaratii si cam acum 2 zile am primit citatie acasa ca se va renunta ... (vezi toată discuția)
Surprins in timp ce rulam o tigara cu marijuana elfojt elfojt Buna seara, S-a intamplat ca intr-o seara impreuna cu ceva prieteni sa iesim la un eveniment la un club din Bucuresti, dupa cateva beri prin club, am iesit ... (vezi toată discuția)
Flagrant posesie marijuana Julian87 Julian87 In data de 07.02.2016 am fost prins cand fumam un \"joint cu marijuana \"pe strada (oras Bucuresti, sunt din Bucuresti) si vreau sa spun ca nu aveam nimic la ... (vezi toată discuția)