avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE DE CONTRACT VANZARE-CUMPARARE INTOCMIT DE NOTAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE DE CONTRACT VANZARE-CUMPARARE INTOCMIT DE NOTAR

Noi suntem 8 frati in viata si succesiunea dupa tata nu s-a facut din respect ptr.mama, tata decedand acum 20 ani. In noiembrie 2008 mama a fost pacalita de fratele cu sotia de a 2-a , vanzandu-le lor tot terenul,ramanand casa , a dus-o la notar in si sub pretextul ca trebuie sa semneze acte ptr.impozit, a pus degetul pe diferite acte, asa se face ca s-a trezit ca si-a vandut tot terenul fara sa primeasca un leu, desi in contract se specifica suma inmanata. Mama NU STIE CARTE, NU A FOST INSOTITA DE NIMENI DE LA ASISTENTA SOCIALA PRIMARIE, ARE PESTE 80 ANI, NU AUDE BINE DE MULTI ANI. O vecina a citit actele dupa cateva zile si i-a zis ce a semnat. Acum mama, vrea sa anuleze CONTRACTUL. INTREBARE: Cum ar fi mai bine, cu sanse de reusita, SA CEARA MAMA IN ISTANTA ANULAREA ACTULUI? SAU SA DAM NOII COPIII IN ISTANTA CERAND SUCCESIUNEA DUPA TATA? Nu s-a prezentat CF la notar, in schimb s-a facut autentificarea contractului de notar la cererea expresa a cumparatorilor. CUM AR TREBUI SA SE PROCEDEZE?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:57, 7 Ianuarie 2009
Buna ziua,

mama dvs nu putea sa vanda decat ceea ce avea in proprietate .
daca succesiunea dupa tata nu s-a dezbatut, atunci mama dvs nu era proprietar pe toate bunurile ramase de la sotul sau, astfel ca nu le putea vinde.
In aceste conditii, daca prin contract s-au vandut bunuri pe care nu le avea, coroborat cu faptul ca nu a inteles exact ce semneaza si deci nu si-a dat consimtamantul, se poate cere desfiintarea contractului.

av. Constantin Boncu
MULTUMESC MULT D-LE AV.
VA MAI ROG SA-MI SPUNETI SI CUM? SA MEARGA DIN NOU LA ACELASI NOTAR ATAT MAMA CAT SI FRATELE CU SOTIA SI SA-L ANULEZE?
MENTIONEZ CA FRATELE ESTE DE ACORD SA STRICE ACTELE, DAR EU MA INDOIESC DE SINCERITATEA LUI. ACTELE IN ORIGINAL SUNT LA MINE, AM FACUT LEGALIZARE LA NOTAR DUPA ELE SA AM IN CAZ DE CEVA MEPREVAZUT. EU NU POT MERGE DE 34 ANI SI NICI NU LOCUIESC IN LOCALITATE CU MAMA. VA MULTUMESC
Anularea unui contract de vanzare - cumparare se face numai de catre instanta de judecata. Daca dumneavoastra nu va puteti deplasa, aveti posibilitate sa incheiati un contract de asistenta judiciara cu un avocat care se va ocupa de cazul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)
Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)
Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)