avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale termen de prescriptie in cazul platii dividendelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

termen de prescriptie in cazul platii dividendelor

Buna ziua. am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta: care este termenul de prescriptie al platii dividendelor catre actionarii unei SA?din ce stiu acesta este termenul general de trei ani dar v-as ruga sa imi confirmati acest lucru, sau daca informatia pe care o posed este gresita, sa ma corectati, indicandu-mi, va rog si actul normativ care contine aceasta prevedere. multumesc si astept cu interes un raspuns.
Cel mai recent răspuns: eleoana , utilizator 13:20, 2 Iulie 2012
E corect acel termen de trei ani pentru dividendele alocate si neplatite/ neridicate de titulari.
multumesc frumos. mi-ati putea indica va rog si un act normativ care cuprinde aceasta dispozitie? stiam de Decret, dar a fost abrogat prin legea de punere in aplicare a Noului Cod Civil..
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)
Contracte succesive de vanzare actiuni ContSters56278 ContSters56278 Daca in trei contracte succesive de vanzare cumparare de actiuni se mentioneaza ca "dividendele neridicate pana la data transmiterii actiunilor se cuvin ... (vezi toată discuția)
Dividend neridicat TERPU DIANA TERPU DIANA Ce se intampla cu un dividend neridicat mai mult de 3 ani? Ce lege prescrie acest dividend si ce poti face cu el daca este prescris? Ce se poate intampla ... (vezi toată discuția)