avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividend neridicat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividend neridicat

Ce se intampla cu un dividend neridicat mai mult de 3 ani?
Ce lege prescrie acest dividend si ce poti face cu el daca este prescris?
Ce se poate intampla daca il platesti si a trecut acest termen?
Acest termen se refera de fapt la dreptul actionarului de a cere banii-dividendul si de a si obtine acesti bani?
Dupa acet termen de prescriptie nu i se mai da nimic.
Dar daca o firma care are in ct 457 dividende din 2003 si ii distribuie in 2009 nu are nici o problema. S-au are?

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
TERPU DIANA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 01:01, 12 Martie 2009
Teoretic se prescriu in trei ani dar asta nu inseamna ca nu se pot acorda, numai ca nu mai este o obligatie.Daca nu se mai acorda devin venituri pentru societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)
Dividendele se mai prescriu dupa 3 ani? cccristina cccristina am si eu o intrebare ..dividendele se mai prescriu dupa 3 ani/?am citit legea 31/1990 si nu prea inteleg precizez ca dividendele sunt din 2005 si anul ... (vezi toată discuția)
Dividente mihaelahory mihaelahory Buna ziua,va rog ajutati-ma, am un srl si unicul asociat vrea sa-si ia dividente,nu stiu ce trebuie sa fac pt asta? (vezi toată discuția)