avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Repatriere Minor de pe teritoriul Italiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Repatriere Minor de pe teritoriul Italiei

Buna Ziua ,

Marea mea intrebare este urmatoarea .. Avand in custodie un minor care a fost dus pe teritoriul italiei fara acordul meu in anul trecut de catre mama acestuia fiind incalcate mai multe articole Printre care art 259,art 260 ,art 261/1 art 306,art 307 .cat si art 30 din legea 248/2005 .. In acest moment copilul este nevaccinat de varsta de 4 anii adica de aproape 10 lunii ,pasaportul va expira acum pe data de 9 iulie lasandu-l neintegrat atat la gradinita cat si punandul in pericol ..

Intrebarea mea este cum se poate repatria mai repede minorul :
Prin conventia de la Haga (cat dureaza )
Sau prin incercarea directa de a cere repatrierea minorului sau punerea in Urmarire a acestui .

Oricum astept si alte sugesti sau ajutoare ..
Multumesc Astept Raspuns

Alte discuții în legătură

Ce poate patii o persoana care a plecat fara consimtamantul tatalui cu minorul in italia sawy sawy Fosta concubina a plecat in italia fraudulos fara acordul meu si mia luat si copilul.. am plangere la politie pentru savarsirea urmatoareleor fapre ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din tara a unui copil minor kresz kresz SUNT O MAMA DIVORTATA SI AM UN COPIL DE 5 ANI ,VREAU SA MA DUC CU COPILULIN CONCEDIU PESTE GRANITA SI FOSTUL MEU SOT NU VREA SA-MI DEA NICI UN ACORD LA NOTAR ... (vezi toată discuția)
Repatriere cu copii minori fara acordul mamei egeorge egeorge trebuie sa ma intorc definitiv in tara cu cei doi copii minori,sotia (si mama lor) nu este de acord, ce trebuie sa fac ? caut un avocat sa ma ajute! (vezi toată discuția)