avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal in timpul conmdamnarii conditionate!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal in timpul conmdamnarii conditionate!

Buna ziua..am si eu o intrebare, in noiembroi 2011 am fost condamnat la 4 ani cu suspendare sub suporaveghere pentrru infractiuni pe durmuriile publice(conducere fara permis) din cauza mau multor dfosare penale pt aceasta infractiune! Astazi am primit o noua citatie pentru fond cu aceiasi infractiune!! fapta a fost comisa in urma cu cativa ani inainte de a primii condamnarea cu suspendare, intrebare mea ar fi urmatoarea la ce ar trebuii sa ma astept este on motiv intemeiat pentru a imi fii ridicata condamnarea cu suspendare si a primii cu executare datorita acestui dosar din urma
Se poate să se anuleze condamnarea cu suspendare pe care o aveţi acum, urmaând a se include şi fapta pentru care sunteţi urmărit penal , pronunţându-se o nouă hotărâre, unde se vor aplica regulile de la concursul de infracţiuni sau recidivă, conform art. 85 cod penal.
Si ce se intampla deobicei adica care ar fii sansele unei condamnari cu executare??? precizez ca fapta a fost comisa cu mult timp inainte de a fii pronuntata condamnarea cu suspendare,, Este acesta fapta considerata un motiv pentru revocarea executarii cu suspendare??ce ar trebuii sa fac? va mul;tumesc pentru ajutor!Si inca o chestie scrie pe citatie ca pot consulta dosarul, cand poty face asta oricand sau inaintea inceperii sedintei de judecata
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
luciano55, utilizator
Este motiv nu de revocare, ci de anulare a hotărârii prin care s-a pronunţat hotărârea cu suspendarea exec . sub supraveghere, şi de pronunţare a unei noi hotărâri pentru toate infracţiunile, dacă acestea sunt concurente. În anumite condiţii şi dacă pedeapsa aplicată nu va depăşi 4 ani, puteţi primi tot o hotărâre cu supendarea sub supraveghere, şi nu una cu executare.
După ce se va termina urmărirea penală şi veţi lua la cunoştinţă despre materialul de urmărire penală, veţi putea consulta dosarul.
Va multumesc inca odata pentru raspunsul prompt si imi cer scuze ca insist , ce inseamna exact termenul de ''concurente''' Eu in momentul de fata am o condamnare cu supraveghere cu un termen de incercare de 4 ani. !!!! Urmarirea penala ce inseamna exact.... nu am fost chemat la Udristei sau altceva am primit direct citatia pentru fond asta inseamna ca nu pott consulta dosarul pana la fond?
Săvârşirea infracţiunilor concurente presupune ca făptuitorul să fi săvârşit mai multe infracţiuni şi pentru niciuna să nu fi fost pronunţată o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare. Dacă pentru vreuna dintre infracţiuni s-a pronunţat o hotărâre definitivă , atunci există recidivă şi nu concurs de infracţiuni. De aceea, legea permite contopirea pedepselor pentru toate infracţiunile concurente, şi aplicarea celei mai grea dintre ele, eventual sporirea pedepsei până la maximul special şi chiar aplicarea unui spor .
Cazul dvs. se încadrează în situaţia concursului , din moment ce şi această infracţiune, descoperită în termenul de încercare, a fost comisă anterior pronunţării primi pedepse. Dacă aţi fi săvârşit-o în termenul de încercare, vi s-ar fi revocat beneficiul suspendării şi în mod cert ar fi trebuit să executaţi pedeapsa în în detenţie.
Dacă aţj fost citat pentru fond , consider că puteţi consulta dosarul .

Alte discuții în legătură

patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)