avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru si intabulare

In cat timp de la intocmire poate ataca vecinul meu cadastru si intabularea la casa si terenul meu?
Cel mai recent răspuns: gyg2007 , utilizator 17:42, 2 Iulie 2012
Nu poate ataca sau contesta cadastrul dvs, nu are niciun drept.
Pentru raspuns la obiect,detaliati situatia cu care va confruntati
Cadastru general este sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica,economica si juridica a tuturor imobilelor de pe teritoriul national
Conform art 34 din L nt 7/1996
Orice persoana interesata poate cere rectificarea inscrierilor din cartea funciara daca printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila s-a constatat ca
- inscrierea sau actul in temeiul caruia s-a efectuat inscrierea nu a fost valabil
- dreptul inscris a fost gresit calificat
- nu mai sunt intrunite conditiile de existenta a dreptului inscris sau au incetat efectele actului juridic in temeiul caruia s-a facut inscrierea
- inscrierea din cartea funciara nu mai este in concordanta cu situatia reala actuala a imobilului
am facut cadastru si intabulare acum 5 ani, iar de 2 ani ma judec cu un vecin solicitandu-i dreptul de servitute la spatele casei.Am castigat pe fond , acum suntem la apel , iar el se lauda ca o sa conteste cadastru si intabularea mea...poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru/intabulare cristimunteanu cristimunteanu Se poate ataca o intabulare/cadastru ? Cam ce sanse de reusite sint? (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute cu cadastru si intabulat ignorat si dat pe titlul unui vecin Toka3 Toka3 Un drum de servitute care exista de zeci de ani apare pe cadastrul intocmit de firma care a facut cadastrul si a fost depus la Oficiul de Cadastru avand ... (vezi toată discuția)