avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru/intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru/intabulare

Se poate ataca o intabulare/cadastru ? Cam ce sanse de reusite sint?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 22:19, 13 Septembrie 2012
Stimate domn, intabularea se face ca urmare a unui act translativ de proprietate, intabularea in Cartea funciara este publicitatea imobiliara fata de terti. O intabulare nu poate fi atacata, ci actul prin care s a instrainat un bun imobil. De asemenea in Cartea funciara se noteaza si alte drepturi reale sau de creanta.
Fiti mai explicit....
Este vorba de o camera din subsol cladire care figureaza in cadastrul si intabulare ca fiind a vecinului, dar pe actele mele de mostenire figureaza ca parti comune...
Incercati o actiune de rectificare a cartii funciare. Luati legatura si cu un cadastrist.
Cam ce sanse sint, ca sa nu ma irosesc degeaba...
Întabularea în C.F se face având actele de proprietate, valabile. Acţiunea în rectificare C.F o poate face orice "persoană interesată" care va avea calitate procesuală activă. Acţiunea în rectificare este imprescriptibilă şi se face conform art. 34 a L7-1996. Ea se poate face ca urmare a constatării printr-o hotărâre judecătorească definitivă a uneia din pctele arătate în art. 34. Concret, în cazul d-voastră, introduceţi o acţiune de fond prin care revendicaţi o parte din camera respectivă-care figurează ca parte comună (demonstraţi cu acte că aveţi acest drept) şi solicitaţi ca urmare, rectificare carte funciară . a vecinului. Aveţi toate şansele dar să aveţi şi un avocat care să cunoască probleme de carte funciară

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificare carte funciara. ce trebuie sa fac in cazul dat? omatcons omatcons Buna seara Sunt chemat in judecata pentru actiunea de rectificare CF Pareta reclamanta a obtinut o hotarire judecatoresca prin care am fost radiat de pe ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie peste carte funciara? Anna63 Anna63 In urma deciziei unei sentinte civile, comisia locala este obligata sa anuleze partial un titlu de proprietate in sensul ca va soate un teren extravilan din ... (vezi toată discuția)
Despre intabulare gazulitza gazulitza Un bloc de locatari a cedat prin contract cota parte unei firme.In anul 2008 a scos o autorizatie pentru 12 luni adica pana in 2009.Cand a expirat autorizatia ... (vezi toată discuția)