avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Despre intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Despre intabulare

Un bloc de locatari a cedat prin contract cota parte unei firme.In anul 2008 a scos o autorizatie pentru 12 luni adica pana in 2009.Cand a expirat autorizatia nu a facut nici 30% din clauzele contractuale in perioada aceasta.Ne-am trezit ca a intabulat suprafata pe care am cedat-o si a vandut-o altor persoane care la randul lor au intabulat-o si ei.Am gasit la cadastru la capitolul Receptia lucrarii ca a fost falsificat procentul de la 30% cat figureaza la primarie la 80% cat a, gasit la C.F. cat si alte falsuri la Receptia lucrarilor.
Ce se poate face si care sunt pasii de urmat pentru anularea intabularilor?:">
Raspunsul daca se poate cu legea pe aliniate si ani.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: peupey , utilizator 21:12, 19 Septembrie 2012
Nu se poate emite raspuns la obiect avand in vedere lipsa de precizari privitor la continutul contractului prin care "a cedat cota parte "
Intr-un imobil cota parte nu se poate ceda,eventual poate face obiectul unei inchirieri pe diferite perioade de ani
In situatia in care apreciati existenta de inscrisuri cu continut care nu releva realitatea faptica,unica solutie pentru rectificare in cartea funciara conform dispozitii Legea nr 7/1996 republicata este hotarare judecatoreasca
Rezolvarea este într-o acţiune în Rectificare carte funciară, conform art. 34 al L.7-1996.Deoarece această acţiune va avea caracter accesoriu, ca şi acţiune de fond, pe care să se greveze ac'iunea de rectificare poate fi o acţiune de anulare sau revendicare
Obligatiile si lucrarile negociate in schimbul cedarii cotei parte indivizia din terasa acoperisului,in vederea mansardarii si amenajarii ca spatiu locativ cu privvire la problema de mai sus pentru un raspuns mai pe intelesul meu.Va rog sa imi spuneti ce detalii ati dori sa mai stiti din contractul negociat cu firma respectiva.
Astept raspuns!
Iiamic43 Va rog sa imi spuneti catre cine sa se faca aceata actiune? Catre C.F sau catre instanta judecatoreasca? Multumesc Anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren coproprietate ContSters88252 ContSters88252 doua persoane detin in coproprietate(in devalmasie cote de 1/1) un teren.Unul dintre ei construieste legal, cu proiect si autorizatii din fonduri ... (vezi toată discuția)
Cadastru/intabulare cristimunteanu cristimunteanu Se poate ataca o intabulare/cadastru ? Cam ce sanse de reusite sint? (vezi toată discuția)
Intabulare constructie noua Deltaco2009 Deltaco2009 Am si u o intrebare. Am o societate de constructii si am construit in regie proprie o casa pentru vanzare. In cazul in care o vand, este absolut necesar sa o ... (vezi toată discuția)