Am si u o intrebare.
Am o societate de constructii si am construit in regie proprie o casa pentru vanzare.
In cazul in care o vand, este absolut necesar sa o intabulez in Cartea Funciara pe numele societatii, sau se poate vinde pe baza de contract de vanzare-cumparare sia unei facturi (ca produs finit), urmand ca viitorul proprietar sa o intabuleze
Trebuie in mod obligatoriu, pentru a pute vinde, ca imobilul sa fie intabulat (pe numele S.C.-in situatia in care aceasta este proprietara constructiei-indiferent de regimul construirii).
Parerea mea e ca s-ar putea , se inregistreaza imobilul pe firma , in baza actelor (autorizatie de construire, proiect, p-v receptie, etc.), ca mijloc fix iar ulterior se intocmeste contractul de vanzare cumparare si factura.
In baza contractului si a unei documentatii cadastrale se introduce o actiune in instanta , iar in baza hotararii se intabuleaza in favoarea cumparatorului.
Imobilul a fost inregistrat in contabilitate, pe masura ce au fost executate lucrarile. Exista proiect si autorizatie de construire, iar procesul verbal de receptie l-am semnat chiar ieri.
Mai astept si alte pareri - daca se poate!
Parerea expusa mai sus a fost si aplicata in practica.
Am desfasurat activitate in cadrul unei societati de constructii care se ocupa cu mansardari de blocuri, transferand proprietatea apartamentelor construite catre proprietari prin acest procedeu, fara a fi intabulata anterior pe constructor.
Pv receptie apartament
dever
Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este ... (vezi toată discuția)