Am si u o intrebare.
Am o societate de constructii si am construit in regie proprie o casa pentru vanzare.
In cazul in care o vand, este absolut necesar sa o intabulez in Cartea Funciara pe numele societatii, sau se poate vinde pe baza de contract de vanzare-cumparare sia unei facturi (ca produs finit), urmand ca viitorul proprietar sa o intabuleze
Contractul de vanzare-cumparare se incheie in mod obligatoriu la notar iar notarul fara intabularea imobilului in C.F. nu autentifica/incheie actul.
Contractul de vanzare-cumparare incheiat in conditiile expuse anterior de dcozma poate avea valoare de promisiune de vanzare-cumparare, nefiind indeplinite conditiile de fond si forma impuse de lege pentru instrainarea in mod valabil a imobilelor.
Eu nu am spus ca se transmite dreptul de proprietate in baza contractului de vanzare cumparare sub semnatura privata. Eu am spus ca in baza contractului si a unei documentatii cadastrale se obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare si in baza acesteia se efectueaza intabularea in CF.
Pv receptie apartament
dever
Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este ... (vezi toată discuția)