avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare constructie noua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare constructie noua

Am si u o intrebare.
Am o societate de constructii si am construit in regie proprie o casa pentru vanzare.
In cazul in care o vand, este absolut necesar sa o intabulez in Cartea Funciara pe numele societatii, sau se poate vinde pe baza de contract de vanzare-cumparare sia unei facturi (ca produs finit), urmand ca viitorul proprietar sa o intabuleze
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:47, 29 Septembrie 2009
Multumesc pentru raspuns!
Contractul de vanzare-cumparare se incheie in mod obligatoriu la notar iar notarul fara intabularea imobilului in C.F. nu autentifica/incheie actul.
Contractul de vanzare-cumparare incheiat in conditiile expuse anterior de dcozma poate avea valoare de promisiune de vanzare-cumparare, nefiind indeplinite conditiile de fond si forma impuse de lege pentru instrainarea in mod valabil a imobilelor.
Am inteles si multumesc inca o data!
Eu nu am spus ca se transmite dreptul de proprietate in baza contractului de vanzare cumparare sub semnatura privata. Eu am spus ca in baza contractului si a unei documentatii cadastrale se obtine o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare si in baza acesteia se efectueaza intabularea in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vânzare-cumpărare casă fără acte Miha55 Miha55 Buna seara! Doresc sa achizitionez un imobil (o casa), insa proprietarul a spus ca, pentru a-l finisa (el fiind deja construit aproape la cheie), mai are ... (vezi toată discuția)
Pv receptie apartament dever dever Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este ... (vezi toată discuția)
”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)