avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Baza de calcul CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Baza de calcul CAS

Va rog sa ma ajutati in a intelege exact ce vrea sa spuna aceasta fraza"Adresa de la locul anterior de munca cu baza de calcul pentru CAS pe ultimele 6 luni( pt. plata comcediului medical) - daca ati fost angajata in ultimul an"
Fosta salariata a avut program partial si pe perioada lucrata la societatea noastra nu a fost in Concediu medical.
Ce trebuie efectiv sa cuprinda aceasta adresa?Nu este suficienta nota de lichidare care cuprinde salariile salariile brute pe perioada lucrata?
Cel mai recent răspuns: raluca constantinescu , utilizator 08:11, 3 Iulie 2012
Depinde cum ati scris pe nota de lichidare la coloana de sume brute. Daca e scris "total venit brut lunar" atunci ar trebui sa fie de ajuns nota de lichidare.
Daca ati scris doar "salariu brut" nu e concludent, acesta ar putea sa nu fie acelasi cu baza de calcul CAS din lunile respective.
Baza de calcul CAS inseamna totalul veniturilor realizate lunar (salariu brut lunar + sporuri + prime + alte sume diverse, daca e cazul).
Adeverinta pe care o puteti elibera este cu bazele de calcul CAS pe ultimele 6 luni lucrate la firma dvs., dar sa scrieti clar acest lucru in capul de tabel.
Asa am gandit si eu ca este suficienta nota de lichidare si fiind prima oara cand mi se cere acest lucru m-am gandit sa mai intreb.
Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de maternitate? nutu_tim nutu_tim Buna ziua, as dori si eu o lamurire, daca se poate si stie vre-un specialist, in legatura cu urmatoarea situatie: sotia este insarcinata in luna a 7-a, si a ... (vezi toată discuția)
calcul concediu prenatal dana_ dana_ Ma puteti ajuta cu un calcul corect al concediului prenatal, va rog mult? Media veniturilor brute pe ultimile 6 luni intregi precedente lunii intrarii in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical de reducere a programului de lucru andad andad Va rog frumos, in cazul concediului medical de reducere a programului de luxcru, salariatul trebuie sa i-a acelasi salariu (brut) ca si cum ar fi lucrat ... (vezi toată discuția)