avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli pentru apartamente cu centrala termica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli pentru apartamente cu centrala termica proprie

Buna ziua,
As vrea lamuriri intr-un caz din blocul nostru: au avut loc reparatii la coloana verticala de apa calda intr-un bloc cu 5 etaje. In 2 apartamente de pe respectiva coloana sunt centrale termice, deci aceste nu beneficiaza de apa calda "la comun" avand sigilati robinetii. Este normal ca aceste apartamente sa participe la reparatia tevii de apa calda? Mentionez ca exista semnaturi din partea locatarilor cu privire la acordul de debransare a acestor 2 apartamente de la "comun".
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:26, 3 Iulie 2012
Avand in vedere ca reparatia a avut loc la nivelul parti comune de instaltie condominiu,c/v se repartiezaza tuturor proprietarilor
Aspectul ca o parte a proprietarilor au inteles sa renunte la sistemul centralizat de alimentare cu apa calda cu care este prevazut imobilul din constructie si care este trecut in cartea tehnica a condominiului, reprezinta optiunea personala a acestora si nu are drept consecinta facilitatea scutirii de la plata de chletuieli reparatii parti comune
Mentionez ca exista semnaturi din partea locatarilor cu privire la acordul de debransare a acestor 2 apartamente de la "comun".

Proprietarii au semnat pentru debransare, nu au semnat ca suporta si reparatia pentru partile comune ale celor doua apartamente.
Asa cum suporta toata lumea reparatia si intretinerea ascensorului (si cei care de la parter), asa trebuie sa suporte toata lumea pentru partile comune.
Iata ce scrie in HG 1588/2007 Normele de aplicare a Legii 230/2007 cu privire la aceasta situatie:

SECŢIUNEA 1
Repartizarea cheltuielilor rezultate din intretinerea,
repararea si exploatarea condominiilor
Art. 32
.........
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
Am mai spus-o si in alt topic, nu se discuta de beneficii sau beneficiari, cand vine vorba de proprietatea comuna.

Acele coloane fac parte din proprietatea comuna, deci se repara proprietatea comuna ! => Toti proprietarii trebuie sa contribuie conform cota parte indiviza. Nu are nici o relevanta cine beneficiaza de pe urma lor si cine nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii coloane apa calda / caldura silviu1975 silviu1975 As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre (12 apartamente cu CT proprie; 6 apartamente alimentate de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de apartament danuca_dana danuca_dana Buna seara! Ma numesc Dana. Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul 2. In planseul dintre etaje, respectiv etajul2 si etajul 1, s-a spart teava de apa ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)