avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariu

Buna ziua,
In cazul in care un salariat a provocat o paguba angajatorului, conform articolului 254 alin 3 si 4, cu acordul salariatului paguba poate fi recuperata de la acesta. Pe langa recuperarea pagubei, angajatorul il poate cerceta disciplinar pe salariat, penalizandu-l cu 10% din salariu timp de trei luni, pentru neglijenta de care a dat dovada? Mentionez ca retinerile cumulate reprezinta 23% din salariu.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 2 Iulie 2012
Da, se pot cumula raspunderea disciplinara cu raspunderea patrimoniala a unui salariat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala mimafi mimafi Aduc in atentia dvs. urmatoarea situatie: Un angajat a fost cercetat disciplinar ptr. o abatere soldata cu deteriorarea utilajului pe care il conducea, ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie incetare disciplinar rak0770 rak0770 Societatea la care am lucrat ca sofer autoturisme si camionete mi-a incetat contractul disciplinar pe motiv ca am stricat cutia de viteze a masinii de serviciu ... (vezi toată discuția)
Paguba adusa firmei StroeViorel89 StroeViorel89 buna ziua, am si eu o nedumerire de curand am adus un prejudiu firmei la care lucrez prin distrugerea unui monitor care ar costa aproximativ 5000 de euro am ... (vezi toată discuția)