avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrari contabile

care sunt inregistrarile contabile imediat dupa ce firma s-a infiintat?
-depunere capital social
-alte cheltuieli cu constituirea
(ele se recunosc si daca incepe evidenta contabila mai tarziu..adica nu au avut activitate )
firma a inceput activitatea mult mai tarziu de la infiintare si nu a avut contabil pe aceasta perioada... trebuie sa o iau de la 0 cum s-ar zice .... si sa recunosc acele cheltuieli facute anterior inceperii activitatii....trebuie ca asociatul sa isi crediteze societatea ? (pentru a face acele cheltuieli).?
caz concret:firma se infiinteaza in august..are cateva cheltuieli septembrie , octombrie...si in noiembrie porneste activitatea ( e neplatitoare de tva si nici nu are angajati)...si se doreste recunoasterea acestor cheltuieli facute in urma .

o alta problema ...e ca aceasta firma nu si-a inregistrat reg jurnal si inventar la adm fin in 30 zile de la infiintare (nu au stiut pentru ca nu au contactat nici un contabil pentru ca s-au gandit ei ca daca nu au activitate de ce sa se incurce cu un contabi :( ).La administratia financiara li s-a spus ca trebuie sa aduca ultima balanta pentru a putea analiza situatia (eventual sa se gandeasca ce amenda sa dea...eu stiu ?).Cine a mai fost in situatii similare ce ati puteti sa ma sfatuiti ?
sunt un pic dezorientata pentru ca nu am luat niciodata o firma de la zero!
Multumesc mult ....celor care imi raspund..
daca vrei, poti sa inregistrezi toate chelt.si apoi sa faci un decont.Da asociatii isi crediteaza firma la inceput.
5311=462 ................
456=1011 subscriere cap.social
si concomitent
1011=1012
456=5311 sau
456=5121 daca a depus capitalul social direct la banca
Chel.de constituire
201=542 ...........
6811=2801 amortizarea lor in max un an.
si te mai orientezi.
Cat despre registre, nu e chiar asa de negru dracu'.Se rezolva cu cineva de pe acolo de la admin.cu o atentie!!! max 2 sau 3 sute mii, dar nu in bani(cafea sau tigari, ma rog atentii d'astea)

>care sunt inregistrarile contabile imediat dupa ce firma s-a infiintat?
>-depunere capital social
>-alte cheltuieli cu constituirea
>(ele se recunosc si daca incepe evidenta contabila mai tarziu..adica nu au avut activitate )
>firma a inceput activitatea mult mai tarziu de la infiintare si nu a avut contabil pe aceasta perioada... trebuie sa o iau de la 0 cum s-ar zice .... si sa recunosc acele cheltuieli facute anterior inceperii activitatii....trebuie ca asociatul sa isi crediteze societatea ? (pentru a face acele cheltuieli).?
>caz concret:firma se infiinteaza in august..are cateva cheltuieli septembrie , octombrie...si in noiembrie porneste activitatea ( e neplatitoare de tva si nici nu are angajati)...si se doreste recunoasterea acestor cheltuieli facute in urma .
>
>o alta problema ...e ca aceasta firma nu si-a inregistrat reg jurnal si inventar la adm fin in 30 zile de la infiintare (nu au stiut pentru ca nu au contactat nici un contabil pentru ca s-au gandit ei ca daca nu au activitate de ce sa se incurce cu un contabi :( ).La administratia financiara li s-a spus ca trebuie sa aduca ultima balanta pentru a putea analiza situatia (eventual sa se gandeasca ce amenda sa dea...eu stiu ?).Cine a mai fost in situatii similare ce ati puteti sa ma sfatuiti ?
>sunt un pic dezorientata pentru ca nu am luat niciodata o firma de la zero!
>Multumesc mult ....celor care imi raspund..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari la infiintare srl camicami camicami se pot inregistra cheltuielile de constituire direct prin creditul contului 4551, prin nota contabila, pentru a evita inceperea registrului de casa pana in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate getazan getazan varog sa ma ajutati care sant inregistrarile contabile la o societate nou infiintata:capital subscris si varsat si cheltuielile de infiintare ale ... (vezi toată discuția)
Ch constituire anairam_unid anairam_unid buna ziua Am o firma neplatitoare de tva si am facut constituire acapitalului social si nu stiu cum sa inregistrez ch de constituire 456=1011 ... (vezi toată discuția)