avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... legea insolventei si drepturile salariale
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

legea insolventei si drepturile salariale

In conditii in care o societate comerciala intra in insolventa si se declara falimentul, datoriile catre angajati cu o vechime mai mare de 6 luni se mai platesc, avand in vedere faptul ca in conformitate cu procedurile contabile aceasta se evidentiaza in contul de datorii catre angajati si sunt inscrise in prezent in acest cont ?
Cel mai recent răspuns: Catalina Apetrachioaei , Consilier juridic 00:35, 12 Iulie 2012
conform art. 3 pct. 10 din legea nr. 85/2006 creantele salariale se inregistreaza din oficiu in tabelul de creante, si...da se platesc ...fara a avea vreo semnificatie inregistrarea lor intr-un cont anume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere contract de munca in caz de faliment judiciar declarat pitupacu pitupacu buna, as vrea sa stiu ce se intampla cu salariatii(contractele de munca)in cazul in care societatea declara faliment judiciar instanta ;daca nu au efecuat ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa care nu se vinde- recuperare creanta elenadeverde elenadeverde Societatea la care eram angajata a intrat in insolventa/faliment in anul 2010.In 05.2010 prin hotararea tribunalului am fost inscrisi in tabelul definitiv de ... (vezi toată discuția)
Faliment, inchidere cim, plata salariilor anca.d anca.d Buna dimineata! spuneti-mi va rog, daca o firma intra in faliment, de ex. la 01.09.2013, ce se intampla cu angajatii? Trebuie inchise toate contractele de ... (vezi toată discuția)