avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept concediu odihna

Buna seara,

Va rog ajutati-ma cu o lamurire, mai exact: dupa 7 luni de cand am fost angajata, am dreptul la zile de odihna si cate anume? (mentionez ca m-am mutat la o alta firma si ca urmare a unor probleme personale as avea nevoie de cateva zile libere pe care firma evita sa mi le acorde fara a-mi da o explicatie clara).

Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: sally_daisy , utilizator 09:56, 3 Iulie 2012
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

In acest , potrivit alin.1 al art.145 C.mun., durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
In speta, aveti 7 luni lucrate si daca in c.i.m. este prevazut 20 de zile lucratoare de CO atunci aveti dreptul la 12 zile lucratoare de CO (20 : 12 x 7).

Acordarea concediilor de odihna nu este conditionata de desfasurarea activitatii o anumita perioada de timp la un angajator.
Va multumesc mult pentru precizari!
O zi frumoasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concedii odihna creatza_70 creatza_70 Buna seara! Cum trebuie procedat in legatira cu obligativitatea acordarii concediilor de odihna in cazul salariatilor angajati pe o perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Concediul edwe69 edwe69 de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este ... (vezi toată discuția)