avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept concediu odihna

Buna seara,

Va rog ajutati-ma cu o lamurire, mai exact: dupa 7 luni de cand am fost angajata, am dreptul la zile de odihna si cate anume? (mentionez ca m-am mutat la o alta firma si ca urmare a unor probleme personale as avea nevoie de cateva zile libere pe care firma evita sa mi le acorde fara a-mi da o explicatie clara).

Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: sally_daisy , utilizator 09:56, 3 Iulie 2012
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

In acest , potrivit alin.1 al art.145 C.mun., durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
In speta, aveti 7 luni lucrate si daca in c.i.m. este prevazut 20 de zile lucratoare de CO atunci aveti dreptul la 12 zile lucratoare de CO (20 : 12 x 7).

Acordarea concediilor de odihna nu este conditionata de desfasurarea activitatii o anumita perioada de timp la un angajator.
Va multumesc mult pentru precizari!
O zi frumoasa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concediul de odihna inay inay Angajatorul meu nu a facut programarile pt concediul de odihna dar, am implinit un an ne intrerupt de munca. Am dreptul la concediu de odihna sau nu. (vezi toată discuția)
Zile concediu silvia popa silvia popa Buna seara, As dori sa stiu daca pentru perioada lucrata considerata de proba,respectiv 3 luni se acorda zile de concediu.Cate zile de concediu se acorda ... (vezi toată discuția)