Cunosc si eu un caz si as dori sa stiu cam ce solutii ar fi la el. Sora mea este casatorita cu un barbat care are un copil dintr-o relatie anterioara fara a fi fost casatorit, insa copilul este recunoscut. Pana in acest moment el nu a platit pensie alimentara acelui copil insa acum a fost actionat in instanta pt stabilirea pensiei alimentare, cerandu-i-se o patrime din venituri. Precizez ca el si sora mea au achizitionat o locuinta impreuna dar este pe numele lui si este cumparata inainte ca ei doi sa se casatoreasca, si de asemenea au si un copil nascut in urma casatoriei. Ce drepturi are primul lui copil? Si cam la ce pensie alimentara are dreptul? Precizez ca mama copilului nu are nici locuinta si niciun fel de venit, copilul fiind crescut de bunici.
Multumesc mult.
Copilul nu are nici un drept asupra imobilului atata vreme cat tatal este in viata. Pensia de intretinere poate fi stabilita de instanta pana la maxim 16,5% din venitul tatalui.
Custodie copil
marmarci
Ce se poate face in cazul in care un copil care este nascut in Italia iar mama l-a dat spre crestere tatalui care este in Romania?Pur si simplu a renuntat la ... (vezi toată discuția)