avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Cunosc si eu un caz si as dori sa stiu cam ce solutii ar fi la el. Sora mea este casatorita cu un barbat care are un copil dintr-o relatie anterioara fara a fi fost casatorit, insa copilul este recunoscut. Pana in acest moment el nu a platit pensie alimentara acelui copil insa acum a fost actionat in instanta pt stabilirea pensiei alimentare, cerandu-i-se o patrime din venituri. Precizez ca el si sora mea au achizitionat o locuinta impreuna dar este pe numele lui si este cumparata inainte ca ei doi sa se casatoreasca, si de asemenea au si un copil nascut in urma casatoriei. Ce drepturi are primul lui copil? Si cam la ce pensie alimentara are dreptul? Precizez ca mama copilului nu are nici locuinta si niciun fel de venit, copilul fiind crescut de bunici.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:51, 3 Iulie 2012
Copilul nu are nici un drept asupra imobilului atata vreme cat tatal este in viata. Pensia de intretinere poate fi stabilita de instanta pana la maxim 16,5% din venitul tatalui.
Are aceleasi drepturi ca cel nascut in casatorie. Are dreptul de a fi intretinut de parintii sai pana la majorat, are drept de mostenire...
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

motive sistare pensie alimentara marilenabaiko marilenabaiko Care ar fi motivele pentru care o instanta ar putea respinge o cerere de recalculare a pensiei alimentare? (vezi toată discuția)
Custodie copil marmarci marmarci Ce se poate face in cazul in care un copil care este nascut in Italia iar mama l-a dat spre crestere tatalui care este in Romania?Pur si simplu a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Pot obține recalcularea pensiei de întreținere începând cu anul 2011 și până la data pronunțării hotărârii? Lolajimbita8 Lolajimbita8 Bună ziua.Am următoarea speță la are aș dori să îmi dați un răspuns legal. Sumt divortat din anul 2011 si am o fată în vârstă de 11 ani. Prin ... (vezi toată discuția)