buna seara.azi de dimineata a venit un reprezentant de la eon a taiat furnizarea gazului si a spus ca nu ne rebranseaza pana nu platim tot.ok,am ajuns la reprezentanta eon arad unde nu a fost destul ca am platit tot pana la ultima factura chiar daca nu era scadenta ci a trebuit sa platesc si o taxa de rebransare de 125 de lei parca +o garantie de 365 lei care nu pot sa o ridic timp de 2 ani de la BRD.adica este la dispozitia lor sa vada daca nu cumva voi mai repeta isprava si o sa indraznesc sa nu platesc la timp facturile lor.este legal cum au procedat?
Acelasi lucru l-am patit si eu astazi rebransarea este 118 iar garantia 375 lei si u mi-se pare in regula lucrul asta , eu vreau sa le depun o reclamatia la sediu si poate si al protectia consumatorului numai ca imi trebuei ceva argumente pentru a-mi sustine plangerea si acuam dupa ce am scris un mesaj pe forum am vazut si postarea ta.
Doamna de la sediul lor mi-a spus ca au mai fost persoane care au depus reclamatii si unii chiar ar fi reusit sa primeasca inapoi garantia, acuma sa vad ce rezolv.
Aceasi problema, doar ca eu nu am platit decat facturile scadente (tot in Arad) iar cand am spus ca doresc sa platesc si taxa de reconectare m-au conditionat ca trebuie sa semnez un contract de garantii. Ce nu inteleg eu este faptul ca in contractul semnat cu cei de la Eon nu este stipulat la Cap Plati nici o garantie ci doar penalitati de intarziere si taxa de reconectare . NU GARANTII ! Consider un abuz faptul ca incearca sa imi vare sub nas un nou contract. Deci ei nu au cum sa perceapa acea garantie decat daca tu semnezi acel contract, deci prin acordul partilor esti de acord. Partea ,,frumoasa" este ca te santajeaza si nu vor sa iti dea factura pt taxa de reconectare care este perfect legala si cuprinsa in contract . Eu am depus o plangere la Protectia Consumatorului Arad pt nerespectarea conditiilor contractuale.
In concluzie daca nu exista clauza privind garantia, nu exista nici obligatia de plata decat printr-un act aditional.
Eon-gaz- lamurire
crisstian
Buna ziua,
Am si eu o mica mare problema cu Eon-gaz. Am primit pe 10.01.2012 un preaviz de plata prin care mi se comunica faptul ca am o datorie de 24,71 ron ... (vezi toată discuția)