avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiecte de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiecte de inventar

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare :
am o microintreprindere ,care urmeaza sa-si desfasoare activitatea.Ma intereseaza daca sunt obligata ca obiectele de inventar necesare desfasurarii activitatii sa le inregistrez pe firma,avand in vedere ca ele nu influenteaza impozitul pe venit.Ma refer aici la televizoare,mese si alte asemenea obiecte.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: isuca , utilizator 10:52, 3 Iulie 2012
Daca bunurile sunt achizitionate pe societate, adica din banii societatii, fac parte din patrimoniul societatii, deci trebuie inregistrate in evidentele contabile.
Multumesc mult pentru raspuns,dar sunt obligata sa le cumpar pe societate,sau ma pot folosi de ele fara sa fie in patrimoniu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie familiala LIUTA LIUTA Buna seara! imi poate spune cineva o asociatie familiala avand ca obiect comert cu imbracaminte cum completeaza Registrul inventar? in afara de Reg.jurnal mai ... (vezi toată discuția)
Speta fiscalitate - ce as putea invoca in cererea de chemare in judecata? rzvlaw rzvlaw Formulați motivat, o cerere de chemare în judecată. Pentru formularea acțiunii, aveți în vedere un cuantum de 112.000 lei al creanței contestate, pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare piese schimb croberta croberta O institutie publica repara externalizat un mijloc fix. Piesele care sunt schimbate pot fi reintroduse in gestiunea unitatii ? Care este documentul folosit ... (vezi toată discuția)