avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ceea ce am facut e inselaciune? Schimb de obiecte la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ceea ce am facut e inselaciune? Schimb de obiecte la distanta

m-am inteles cu o persoana sa fac un schimb de obiecte pe site-ul okazii.ro . trebuia sa trimitem amandoi obiectele prin colet postal in aceeasi zi. stiind ca persoana respectiva se ocupa de farse pe acel site,l-am mintit ca si eu am trimis coletul desi nu era asa,pentru a vedea daca s-a tinut de cuvant in legatura cu cele discutate de noi. daca totul era ok eu puneam in ziua respectiva cand ridicam coletul lui, coletul meu. insa cand am deschis coletul am observat ca el imi trimisese un obiect stricat(altceva decat ce ne-am inteles)... vazand aceste dupa o ora i-am trimis coletul inapoi. Acum intreb...faptul ca l-am mintit,este inselaciune? avand in vedere ca respectivul si-a primit obiectul inapoi. ar putea sa-mi faca ceva? va rog putin ajutor
Nu. Inselaciunea, ca sa fie fapta penala, trebuie intotdeauna legata de obtinerea unui folos material de catre subiectul activ (cel care inseala), chiar daca acel castig este destinat altuia, respectiv de o paguba in defavoarea subiectului pasiv (cel inselat).
Art. 215 Cod pen.
"Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material înjust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat pe un site de licitatii mihamaryus mihamaryus Buna ziua! Am sa va relatez o fapta care mi sa intamplat si a-si dori sa imi spune-ti daca se poate realiza ceva cu ajutorul Politiei Romane! Pe un site de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune samuels samuels pe scurt , am cumparat un telefon de la o persoana din alt oras prin intermediul postei romane. cand primesc coletul nu era nimic care sa aiba legatura cu ... (vezi toată discuția)