avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat pe un site de licitatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat pe un site de licitatii

Buna ziua! Am sa va relatez o fapta care mi sa intamplat si a-si dori sa imi spune-ti daca se poate realiza ceva cu ajutorul Politiei Romane!
Pe un site de licitatii mi sa propus sa schimb un produs pe care il vindeam cu un alt produs ,transfer realizat prin Posta Romana! Trebuia sa depunem amandoi produsul in aceeasi zi la acceasi ora! Am fost am depus produsul dar persoana respectiva nu a facut acelasi lucru! Cum a-si putea sa imi recuperez produsul sau se poate lua vreo masura impotriva acestui individ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:45, 15 Iunie 2011
Aveti cum sa demonstrati ca intre dumneavoastra si acea persoana a existat o intelegere pt schimb? Persoana respectiva a ridicat coletul? Contactati persoana in cauza si spuneti-i ca faceti plangere penala pt inselaciune daca nu va inapoiaza coletul sau nu va trimite produsul dorit pt care v-ati inteles. Daca nici in acest fel nu va recuperati paguba, atunci duceti-va la politie si formulati plangere penala pt infractiunea de inselaciune art 215 C.pen.
Da, o plangere penala s-ar putea dovedi utila.
Anuntati persoana respectiva si daca nu se conformeaza intelegerii puteti sa depuneti plangerea.
Va fi ceva deranj pentru el intrucat va fi chemat de politie.
Si credeti ca a-si putea rezolva ceva? Adica politia se va implica sau imi va spune ca am fost " fraier" ca l-am trimis si ca e ca si cum l-as fi trimit unui prieten!?
Nu sunteti singurul inselat in acest fel, intr-adevar cel care inseala profita de naivitatea celui inselat, dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie tras la raspundere penala. Faptul ca ati avut incredere intr-o pesoana straina sa trimiteti in acest fel un colet este vina dumneavoastra, dar nu ii da dreptul nimanui sa profite de pe urma acestui fapt. Daca nu rezolvati problema pe cale amiabila, puteti depune plangere la politie, ce vor face politistii nu avem de unde sa stim deoarece vor avea nevoie de dovezi.
mihamaryus a scris:

Si credeti ca a-si putea rezolva ceva? Adica politia se va implica sau imi va spune ca am fost " fraier" ca l-am trimis si ca e ca si cum l-as fi trimit unui prieten!?


Din cate stiu eu politia le spune sa predea bunul.
Mai departe depinde si de persoana care va inselat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul trimiterii prin posta romana skullkid skullkid Se presupune ca trimite un colet in schimbul altuia. Daca se intampla si coletul este gol, deci reprezinta o inselaciune, \"teapa\". Politia poate sa rezolve ... (vezi toată discuția)
Ceea ce am facut e inselaciune? schimb de obiecte la distanta andreideyu andreideyu m-am inteles cu o persoana sa fac un schimb de obiecte pe site-ul okazii.ro . trebuia sa trimitem amandoi obiectele prin colet postal in aceeasi zi. stiind ca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Lorena_R Lorena_R buna,acum cateva zile am intrat pe un site,unde am si un cont,e un site,de vanzari,.schim.uri,diverse lucruri(trendzone),m.am oprit la un schimb...o camera ... (vezi toată discuția)