Sotului ar trebui sa ii revina la moartea persoanei care a facut testamentul la notar toate bunurile mobile si imobile. 1. sotul nu e ruda cu domnul respectiv. 2. in testamentul scris in fata notarului nu apare CNP - ul sotului iar adresa trecuta in el nu mai corespunde, testamentul fiind intocmit acum 20 ani. Domnul respectiv nu are copii, doar un frate care are la randul sau o fiica.
In ce masura acest testament este valabil ( adica cum dovedeste sotul ca despre el este vorba in testament), si daca fratele are dreptul sa-l conteste. va multumesc
Testamentul daca nu a fost revocat de testator este valabil. Fiind facut in fata notarului adica autentic, poate fi inscris doar in fals, asta ar putea face fratele testatorului.
Nu văd nici un motiv de nevalabilitate a testamentului descris. Soțul dvs ar trebui să ia legătura cu un notar - cel de la locul ultimului domiciliu al defunctului - pentru acceptarea și dezbaterea succesiunii.
Va multumesc pt. raspuns. Eu nu vedeam nici o legatura intre testamentul scris cam asa: '' .... las numitului x cu adresa in ...'' si sotul meu, cu exceptia numelui si prenumelui(sotului). Nu este trecut CNP - ul sotului iar testamentul a fost intocmit cand sotul a implinit 18 ani, deci logic ca dupa 20 ani adresa noastra sa nu mai fie aceeasi. Deci cum va fi identificat sotul ca mostenitorul din testament? Mentionez ca domnul nu a decedat si ne-a ajutat enorm de-a lungul timpului si-i multumim, doar ca zilele trecute am gasit acest testament, l-am citit si mi-am pus intrebari. Oricum nu o sa-l deranjam cu problema asta pe domnul nostru, daca va fi sa mostenim ceva bine, daca nu, nu, e doar curiozitatea vizavi de sistem si proceduri. va multumim.
Dvs va puneti intrebarile....si nu este cazul, pentru siguranta dvs , domnul in cauza , testatorul poate face un codicil la acest testament in care sa adauge date ca CNP, adresa actuala, locul nasterii sotului dvs.
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)