avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta rata banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta rata banca

Am un credit de nevoi personale la RBS si sunt restant 4 luni din 2010 din cauza unor probleme de sanatate dovedite .De atunci platesc luna de luna cate o rata pt. ca nu am posibilitate de mai mult.De cand am restanta sunt sunat(hartuit) de cel putin 2 ori pe saptamana si sunt amenintat ca in pune poprire pe toate conturile,ca ne vedem in instanta,s.a.m.d..As vrea sa stiu si eu care este realitatea ??? Cat poate sa-mi opreasca din salariu ???? Ma pot da in judecata atata timp cat eu platesc?????
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:29, 3 Iulie 2012
Creditorul este indreptatit sa aplice toate masurile legale pentru recuperarea creantei sale, inclusiv masuri de executare silita. Daca spuneti ca platiti, de ce nu incercati sa faceti o reesalonare a debitului?
Masurile de executare silita se aplica asupra veniturilor lunare realizate sau asupra bunurilor aflate in proprietatea debitorului. Cu privire la veniturile de natura salariala se poate institui masura popririi asupra a 1/3 din veniturile lunare.
Creditorul ,cu scopul legitim recuperare credit restant,poate demara procedura de executare silita,in cadrul careia executorul judecatoresc poate desfasura executarea bunurilor dvs mobile/imobile/conturi/drepturi salraiale-prezente si viitoare
In caz ca executorul dispune poprire la salariu,acesta poate retine maximum 1/3 din valoarea acestuia
Am incercat sa fac reesalonarea dar nu s-a putut pt. ca nu am ratele la zi.
Va rugam sa nu mai deschideti topicuri noi cu aceeasi problema, contravine regulamentului de postare. Va multumim.

"Am incercat sa fac reesalonarea dar nu s-a putut pt. ca nu am ratele la zi".
In cazul acesta banca este indreptatita sa aplice masurile legale pe care le considera oportune in vederea recuperarii creantei sale.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Cerere de incuviintare executare silita MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Sora mea are un imprumut de nevoi personale la banca de 5000 euro si nu a mai putut achita ratele, ultima rata a achitat-o in septembrie 2008. Desi ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)