Am inchiriat un imobil unei sociatati comerciale la care sunt doi asociati iar in contractul de inchiriere este trecuta ca administrator doar o singura persoana adica x iar acesta mi-a comunicat ca si-a vandut actiunile celuilalt asociat.
Contractul de inchieriere este valabil incheiat intre societatea comerciala reprezentata de administrator si dvs.
Daca pe parcursul derularii acestui contract administratorul si -a dat demisia si a cesionat actiunile sale catre celalalt asociat, acest fapt nu influenteaza contractul dvs cu societatea comerciala.
Acest contract continua pana la data expirarii lui, parte obligata in contract fiind societatea comerciala, indiferent de catre cine este aceasta reprezentata.
Societatea comerciala este un subiect de drepturi si obligatii distinct de persoana asociatilor.
Daca in contractul de inchieriere s-a mentionat ca acesta inceteaza la schimbarea actionariatului societatii comerciale, atunci e posibil ca noul asociat sa nu aiba dreptul la continuarea acestui contract.
Partaj srl
zuzi
Buna seara, sper ca postez in sectiunea care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute topicul.
Impreuna cu sotul am infiintat un SRL in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Problema
mihai_domnescu
sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de ... (vezi toată discuția)