avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii somaj

daca am lucrat pana pe 05 octombrie 2011 undeva si mi-am dat demisia dar nu a fost aprobata si nu stiu cum mi s-a desfacut contractul de munca apoi pe 10 octombrie m-am angajat la alta societate si lucrez pana in prezent acum 03 iulie am dreptul la somaj?patronul e de acord dar am dreptul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:24, 3 Iulie 2012
Este important articolul cu care va inceteaza contractul de munca. La art 5 din HG 174 DIN 2002 actualizata sunt inventariate articolele de incetare a CIM in pe baza carora salariatii beneficiaza de somaj. Stagiul de cotizare la somaj trebuie sa fie de 12 luni in ultimele 24. Oricum din octombrie 2011 pana in prezent trebuia sa va lamuriti situatia cu primul angajator.
1. - Aveti dreptul la indemnizatie de somaj daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.
- Nu conteaza cum a incetat CIM la angajatorii precedenti.

2. Daca angajatorul doreste va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj garbacz garbacz are dreptul la ajutor de somaj ,daca angajatul o desfacut contractul de munca?? (vezi toată discuția)
Somaj Adrian025 Adrian025 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am si eu o intrebare legata de somaj. Lucrez pentru o firma de confectii metalice din August 2011, iar din 5 Ianuarie ... (vezi toată discuția)
Am propus somajul, dar patronul vrea sa demisionez cue cue Sunt salariat la o firma si nu am mai lucrat din luna noiembrie 2011.In discutiile cu patronul am propus (cu insistenta chiar) sa fiu trecut in somaj, dar nu e ... (vezi toată discuția)