avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ccc

buna ziua, as dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine :
in luna mai 2012 m -am angajat la o firma, dupa o luna si jumatate de munca am aflat ca sunt graviduta, am mers la ginecolog si mi a recomandat repauz la pat ca sunt la risc de pierdere din cauza unei prob .mai complicate. ,dr nu mi a zis ca pot sa merg la medicul de fam . ca sa mi iau concediu de risc maternal, deci in concluzie am mers la servici i am zis sefului la care mi sa dat lichidarea frumos pe cat am lucrat.
acuma intrebarea mea este:
1. mai pot beneficia de concediul de maternitate stiind ca treb sa fi muncit cel putin 1 luna?
2. sotul meu poate lua ccc daca el a lucrat anul acesta doar 3 luni ,urmeaza sa intre in somaj in toamna, data prob a nasterii este sf. lui ianuarie inceputul lui febr?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carare gianina , utilizator 13:21, 3 Iulie 2012
Concediu de maternitate in mod normal ar trebui sa va [uteti lua, nu are importanta perioada cat ati lucrat pana sa va luati concediu.
Sotul dvs nu poate intra in CCC deoarece nu indeplineste stagiu de plata de 12 luni lucratoare neintrerupte,anterior intrarii in CC.C
si concediul de maternitate de unde il pot lua?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina aparuta in timpul concediului de crestere copil ramqby ramqby Buna ziua! As dori,va rog,sa ma lamuriti cu o problema.Sunt in ccc pana in 7.01.2016,acum sunt insarcinata din nou.Urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii martie ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa anunt la servici ca sunt insarcinata? adela05 adela05 Exista vreun termen legal in care sunt obligata sa anunt la servici ca sunt insarcinata? Eu am deja 13 saptamani si nu am anuntat, deoarece vroiam sa trec cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sarcina Mihaela.boangher Mihaela.boangher Buna seara! Avem următoarea situație: gravidă, sarcina gemelara, am intrat în concediu medical la 22 saptamani la indicația medicului. Concediul l-am ... (vezi toată discuția)