avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Declaratie conformitate_PRESTARI SERVICII
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Declaratie conformitate_PRESTARI SERVICII

Buna ziua,
As dori lamuriri cu privire la declaratia de conformitate (daca este obligatorie-eu cred ca ar trebui) emisa de o firma prestatoare de servicii. In cazul in care noi realizam niste lucrari pe un calculator NOU cumparat de la un distribuitor.revanzator/comerciant...etc (nu de la un producator), pe care noi il vindem cu lucrarea respectiva - bazata pe programe FREE (Open Source)-de ex. Linux - ca si serviciu, ce fel de garantie putem acorda? Este vorba de garantia calculatorului (primita de la distribuitor...) si de garantia sau Declaratia de Conformitate a serviciului prestat?
Cum am putea emite o declaratie de conformitate pe cont propriu, nedepinzand de programe cu licenta platita!?

Multumesc anticipat pt. un raspuns clarificator! :)
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 07:59, 5 Iulie 2012
Nu exista aceasta formula de certificare a conformitatii decat in cadrul procedurilor de licitatii si sunt de fapt recomandari/referinte de la clienti pentru care s-au realizat aceleasi lucrari pentru care participa la licitatii un anumit prestator.
Pentru a confirma calitatea serviciilor prestate puteti sa obtineti certificarea ISO in domeniul serviciilor IT.
Implementarea standardului ISO 20000 va reprezenta dovada conformitatii lucrarilor pe care le realizati.
Standardul ISO 20000 este adoptat la nivel global de o multitudine de companii si organizatii, multe dintre aceste obtinand deja certificarea pentru acest standard, ca urmare a unor servicii de consultanta ISO 20000 si implementare ISO 20000.

Implementarea acestui standard nu aduce cu sine avantaje de marketing semnificative, impactul principal constand in faptul ca arata beneficiarilor de servicii IT faptul ca departamentul organizatei care furnizeaza aceste servicii ia foarte in serios notiunea de calitate.

[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi asupra surselor unor aplicatii software infosystems4u infosystems4u Buna ziua, As dori opinii despre pretentia unui beneficiar de a devein titular de drept (si exclusiv) asupra surselor unor aplicatii software dezvoltate in ... (vezi toată discuția)
Primul curs de formatori din romania, acreditat international! ITSC ITSC [b]Primul Curs de Train of Trainers din Romania acreditat la nivel international! [/b] ITSC - Institutul de Training Studii si Cercetari – demareaza in ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica- recomandari de la beneficiari danatmr9 danatmr9 Am participat la o licitatie pe dirigentie de santier unde trebuia la experienta similara sa fie depuse contracte si documente contrasemnate de catre ... (vezi toată discuția)