Buna ziua.
As dori daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema legata de contractul de munca, mai exact de perioada de concediu de odihna.
Pana pe 5 martie 2012 am fost in CIC (2 ani), dupa care am inceput munca. In aceasi luna am aflat ca sunt iar insarcinata si am mai lucrat pana in luna mai a acestui an apoi am intrat in medical. CM in care ma aflu si in prezent.
Conform acestor date pot eu sa beneficiez de concediu de odihna?
Art. 145 C.Mun
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Dvs ati prestat activitate din data de 5 martie pana in luna mai.Adica o singura luna.Aveti dreptul la 1 maxim 2 zile de co.
21 de zile + inca 6.
Problema e ca din aug intru in prenatal. Apoi in CIC. Deci de muncit nu prea am muncit :)
Dar ma gandeam sa numai intru in comisie cu medicalul meu...
Sau as putea beneficia de cele 45 de zile de medical pt cel mic (2 ani). Se cumuleaza cu CM al meu?
Nu stiu cum sa fac sa evit toate spagile astea de la doctori...
Multumesc mult pt raspuns!
Avand 21 de zile CO prevazute in CO , asta inseamna 1,75 zile/luna ... avand in vedere ca
ati mentionat ca din 5 martie - mai ati lucrat, asta inseamna cam 2 luni lucrate = 3,5 zile lucratoare de CO ... altfel spus, aveti dreptul la 4 zile lucratoare pentru perioada lucrata ...