Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. Am o societate comerciala (S.R.L.) si un apartament pe numele firmei. In momentul de fata ma judec cu cineva in calitate de persoana fizica, existand posibilitatea sa pierd si sa trebuiasca sa datorez persoanei respective o suma foarte mare de bani. Intrebarea este urmatoarea.
Exista vre-o posibilitate sa imi puna sechestru pe firma pentru recuperarea acelei sume de bani?
Mentionez ca firma a fost deschisa dupa inceperea procesului, si apartamentul a fost mutat pe firma tot dupa.
Se poate pune pune poprire pe partile sociale si nu veti mai primi bani din dividende (dar puteti sa reinvestiti profitul). In orice caz sunt putini executori zelosi asa ca puteri sa stati linistit o perioada.
Dar daca persoana cu care va judecati stia ca aveti acel imobil poate obtine in instanta o hotarare prin care imobilul sa reintre in patrimoniul dvs. si sa execute acel imobil (pt ca dvs. v-ati diminuat patrimoniul pt a va sustrage de la execuater. Asa ca tot pot aparea probleme (chiar si daca veti vinde acum acel imobil catre o alta persoana.
Actiune pauliana
larisa61
in anul 2011 am cumparat un apartament de la cumnatul meu si am facut contract de donatie in loc de vanzare-cumparare.Acum cateva luni in urma am primit acasa ... (vezi toată discuția)