avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Mutare apartament din SRL pe persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Mutare apartament din SRL pe persoana fizica

Buna ziua.

Am si eu cateva nelamuriri si va cer pe aceasta cale ajutor.
Am o firma la care sunt unicul asociat si am un apartament pe firma, care a fost initial pe numele meu. In ce conditii pot pune apartamentul din nou pe numele meu? Trebuie sa dau vre-un procent la stat? (daca da, in cazul in care inchid firma, pot sa pun apartamentul din nou pe numele meu fara sa mai platesc statului)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:49, 3 Iulie 2012
Daca apartamentul este in patrimoniul societatii, pentru a-l transmite in patrimoniul dvs. personal este necesara incheierea unui act translativ de proprietate (contract de vanzare - cumparare). Nu trebuie sa dati "procent la stat" ...
In cazul in care veti dizolva - lichida si radia societatea bunurile aflate in patrimoniul acesteia se vor transmite asociatului unic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)