avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somer , angajat ..somer ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somer , angajat ..somer ??

Buna ziua , am si eu niste intrebari la voi daca ma puteti ajuta.
Am fost somer incepand cu luna martie .. in mai m-am angajat la o firma pe perioada determinata de 1 luna apoi am terminat perioada si am reluat somajul. Numai ca acum m-am angajat iar la o firma pe perioada nedeterminata cu data de ieri iar problema mea este ca nu as dori sa raman la aceasta firma din varii motive.

1. Mai pot relua somajul daca nu ma mai duc la aceasta firma?
2.Urmatorul angajator care va fi la mine de exemplu va vedea acest istoric al meu in revisal de exemplu daca plec acum de la aceasta firma?
2.Cum ar fi bine sa procedez daca vreau sa plec acum , trebuie sa stau in preaviz obligatoriu chiar daca nu vreau salariu nimic ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 4 Iulie 2012
Intrucat ati incheiat un c.i.m. pe durata nedeterminata , plata indemnizatiei pentru somaj a incetat ... prin urmare, ca sa reluati somajul va trebui sa indepliniti din nou conditiile prevazute de lege pentru acordarea acesteia ..

REVISAL nu este o sursa de informare publica.. prin urmare, noul angajtor nu are cum sa verifice REVISAL-ul in privinta dvs, insa poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Depinde de modul cum doriti sa inceteze raportul de munca, intrucat nu in toate situatiile se acorda preaviz.
tot cu somajul am si eu probleme,asa k m-am informat destul de bine si it spun ca daca iti dai tu demisia nu mai continui somajul..singura alternativa este sa te dea ei afara....asa k fa ceva in sensul asta
Nu este chiar asa ... ”singura alternativa este sa te dea ei afara” ..... daca i se desface c.i.m. disciplinar nu va beneficia de somaj ...

Conditia este ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile salariatului ...
1.Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:

a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;

b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...

2. Asadar, daca va inceteaza CIM cu unul din aceste articole din Codul muncii ,veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Nu ca mi-ar fi frica de ceva la intrebarea cu revisal .. doar ca ma gandeam ca firma care urmeaza sa angajeze pe cineva poate verifica prin revisal la ce firme a mai lucrat respectivul cat etc. Iar eu as avea 2 tentative de angajare sa zic asa de cate 1 luna si s-ar vedea urat , ar fi sceptici etc ... Deci un angajator in revisal poate vedea doar pe proprii angajati in firma lor nu ?

Asa este, un angajator nu poate vedea in REVISAL decat proprii salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine somajul in conditiile acestea? gams gams Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot obtine somajul in conditiile urmatoare: angajat de doi ani in cadrul firmei cu contract pe 4 ore, perioada nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Schimbare cim din perioada nedeterminata in perioada determinata korynutza1985 korynutza1985 Bună ziua! Se poate schimba un CIM din perioada nedeterminata in perioada determinata printr-un act adițional? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Concediere abuziva Cristina_Gabriela1969 Cristina_Gabriela1969 buna ziua, lucrez la o firma din septembrie 2014, cu contract pe perioada nedeterminata. In urma unor discutii ale patronatului, e posibil sa fiu ... (vezi toată discuția)