am o firma care a lucrat pentru 2 contractori ford romania.
iata firul evenimentelor :
Ford a contractat o lucrare cu un contractor general , pe circuit era un subcontractor care la randul sau a subcontractat firmei mele. deci am fost a 3 a mana. lucrurile au mers normal la inceput, am primit o parte din bani la termenul de 60 de zile, dupa care brusc au inceput intarzierile . practic mai am de incasat 250.000 de euro pentru lucrari executate la termen. intre timp subcontractorul a intrat in insolventa si eu am ramas cu aceasta gaura, care practic reprezenta profitul meu. acum contractorul desi a incasat banii de la ford nu vrea sa plateasca subcontractorul ptr. ca e in insolventa si noi nu ne putem incasa banii. ce putem face legal in aceasta situatie ? am incercat o plata a contractorului peste subcontractor dar nu se doreste.
Dumneavoastra aveti raporturi contractuale cu subcontractorul nu cu contractorul general pentru a putea primi plata de la acesta. Inscrieti-va la masa credala a subcontractorului intrat in insolventa.
Din punct de vedere juridic contractorul general este obligat sa plateasca subcontractorului daca acesta si-a indeplinit obligatiile contractuale.
S-ar fi putut rezolva cu un contract de cesiune de creanta daca asupra subcontractorului nu s-ar fi deschis procedura insolventei.
Denuntare contract
nramona
Buna ziua!
Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se ... (vezi toată discuția)