avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme recuperare creante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme recuperare creante

am o firma care a lucrat pentru 2 contractori ford romania.

iata firul evenimentelor :

Ford a contractat o lucrare cu un contractor general , pe circuit era un subcontractor care la randul sau a subcontractat firmei mele. deci am fost a 3 a mana. lucrurile au mers normal la inceput, am primit o parte din bani la termenul de 60 de zile, dupa care brusc au inceput intarzierile . practic mai am de incasat 250.000 de euro pentru lucrari executate la termen. intre timp subcontractorul a intrat in insolventa si eu am ramas cu aceasta gaura, care practic reprezenta profitul meu. acum contractorul desi a incasat banii de la ford nu vrea sa plateasca subcontractorul ptr. ca e in insolventa si noi nu ne putem incasa banii. ce putem face legal in aceasta situatie ? am incercat o plata a contractorului peste subcontractor dar nu se doreste.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:37, 5 Iulie 2012
Dumneavoastra aveti raporturi contractuale cu subcontractorul nu cu contractorul general pentru a putea primi plata de la acesta. Inscrieti-va la masa credala a subcontractorului intrat in insolventa.
Din punct de vedere juridic contractorul general este obligat sa plateasca subcontractorului daca acesta si-a indeplinit obligatiile contractuale.
S-ar fi putut rezolva cu un contract de cesiune de creanta daca asupra subcontractorului nu s-ar fi deschis procedura insolventei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta de la o firma in insolventa - art.1856 natura1 natura1 Buna ziua, compania noastra are de recuperat o suma de bani de la o companie care a inceput procesul de insolventa. Suma pe carte noi ar trebui sa o incasam ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract nramona nramona Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la societate intrata in insolventa Ahead Logistics Ahead Logistics M-ar interesa care este procedura si sansa de reusita in vederea recuperarii unor sume de bani de la o societate intrata in insolventa ( 2 noiembrie 2010), in ... (vezi toată discuția)