avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

intr-un proces de partaj ne-a revenit un teren de pe urma tatalui(decedat la data inceperii procesului)odata cu hotararea jud. a venit si o oferta de cumparare a acestui teren,insa problema e ca dupa moartea tatalui(2006) nu am demarat succesiunea,si se pare ca ca acea hotarare jud. nu are titlu succesoral,deci nu putem vinde.
Mostenitori ai terenului si un apartament cu 2 camere suntem 4 frati(unul minor 13 ani)+mama sot suprav.Am incercat sa aflu cam cati bani ne ar costa sa facem succesiunea pt cele 2 bunuri si nu amreusit sa aflu mare lucru decat ca se calculeaza dupa cat sunt evaluate.Ne-ar putea da cineva de aici mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: Nickyon , utilizator 22:05, 3 Iulie 2012
Stiam ca taxa pe succesiune este 3% calculata la valoarea bunurilor ce fac parte din masa succesorala.
Nu as baga mana in foc pentru varianta aceasta, dar mai asteptam confirmari sau infirmari...
ceva de genul am inteles si eu dar nu-mi dau seama cine stabileste valoarea ,sau cum

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mhlcarstea mhlcarstea Trebuie facuta suucesiunea pentru niste terenuri arabile ce apar pe un titlu de propietate vechi(strabunicul meu apare ca proprietar).Dupa moartea bunicului ... (vezi toată discuția)
Succesiune Nykoll Nykoll Am o situatie de lamurit.Tatal meu a murit anul trecut.Suntem 4 frati din prima casatorie si un alt copil din a doua.A doua sotie a facut la notar ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)