S-a pronuntat hotararea in procesul de fond si s-a stabilit plata unei pensii alimentare incepand cu luna mai 2010.
Cum pot face insa sa obtin deja pensia alimentara...
Am inteles ca se poate depune o notificare la dosar, insa nu stiu exact cum se face aceasta si cand anume o pot depune. As dori sa comunic un mod in care sa se faca plata (in cont sau mandat postal) ca sa nu apara probleme mai tarziu.
1.Daca stiti locul de munca al tatalui, faceti o cerere la instanta care a pronuntat hotararea si solicitati infiintarea popririi asupra salariului. Cererea o puteti depune imediat. Daca nu cunoasteti locul de munca, nu are rost sa faceti cerere numai pentru a indica un cont in care sa fie virata pensia. Va trebui sa apelati la un executor judecatoresc.
Eu nu asta intrebasem. Am intrebat strict de notificare. Si veniti dupa un an, acum in iulie 2012 si afirmati:
Ma aflu intr-un proces inceput in 2010....In apel s-a stabilit o suma fixa de 1000 RON ...la dosar se afla o adeverinta de venituri ....(este vorba de o pensie care trebuie platita incepand cu anul 2010)....
o hotarare judecatoreasca din februarie 2012 prin care este stabilita o suma pentru plata intretinerii copilului meu. Exista adeverinta la dosar cu veniturile nete si numele angajatorului (evident...), exista pe site-ul judecatoriei sentinta, insa de 5 luni de zile nu primesc nici o pensie. Daca hotararea va fi redactata peste alte cateva luni (exista cereri de urgentare depuse deja la dosar),nu trebuia oare instanta sa actioneze ca in cazul de mai sus?!
Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere .... cand executarea se face asupra salariului .....infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
~ final discuție ~